VOT IN BAZE MILITARE! “Rechinii Albi” din Batalionul 341 Infanterie isi exercita dreptul la vot in teatrul de operatii din Afganistan

vot-kabul-2

Sute de militari romani aflati in misiuni in Afganistan si in Balcanii de Vest voteaza, duminica, la sectiile speciale organizate in bazele militare din Kabul si Kandahar, la Ambasada Romaniei din Kabul, dar si in Pristina, Kosovo, in Saraevo si ambasada Romaniei din Bosnia Hertegovina, anunta MApN.


kabul

“Rechinii Albi din Batalionul 341 Infanterie au inceput, de cateva ore, sa-si exercite dreptul de vot in teatrul de operatii din Afganistan.

Pentru cei 631 de militari aflati in misiune in Afganistan au fost organizate doua sectii de votare in bazele militare din Kabul si Kandahar. De asemenea, militarii aflati in misiune in Kabul pot vota si la sectia organizata in incinta Ambasadei Romaniei.

Buletinele de vot, stampilele si celelalte materiale necesare procesului de vot au fost transportate in teatru cu o aeronava a Fortelor Aeriene Romane.

In Balcanii de Vest, angajatii M.Ap.N (Ministerul Apararii Nationale – n.r.) pot vota in sectia organizata in Pristina, in teatrul de operatii din Kosovo (56 de militari), si in cea din Saraevo, in cadrul ambasadei tarii noastre in Bosnia si Hertegovina (38 de militari).

Misiunile au fost planificate astfel incat militarii sa isi poata exercita dreptul la vot tinand cont si de evolutia situatiei de securitate din zonele de operatii”, se arata intr-o postare a MApN, pe pagina de Facebook a institutiei.

Potrivit MApN, din totalul militarilor care participa la misiuni internationale, 687 sunt la operatiuni NATO, 45 la misiuni de observare si monitorizare iar 38 sub egida ONU. (Mara Ion)

Leave a Reply