ATENTIE SOFERI! Ridicarea masinilor parcate neregulamentar, aprobata prin lege! “Optiunea numarul 1 este sa facem noi ridicarea, prin firma primariei”, spune primarul Nicolae Robu

masini

Ridicarea masinilor parcate neregulamentar pe carosabil a fost legiferata, zilele trecute, printr-o Hotarare de Guvern care va intra in vigoare dupa 20 ianuarie 2017. Principala noutate adusa de actul legislativ se refera la autoritatea care dispune ridicarea vehiculului.


Este vorba despre Politia Rutiera, nu de firma care ridica masini sau de politia locala. Politistul rutier poate dispune ridicarea masinii cand vehiculul stationeaza neregulamentar pe partea carosabila, respectiv in toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara, in zona de actiune a indicatorului cu semnificatia “Stationarea interzisa” si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii, pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6m, in dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice, in pante si in rampe, in locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia “Stationare alternanta”, in alta zi sau perioada decat cea permisa, ori indicatorul “Zona de stationare cu durata limitata”, peste durata stabilita.

Masura nu va fi dispusa sau, daca a fost dispusa, executarea ei va inceta daca in vehicul este vizibila prezenta unor persoane sau a unui animal de companie.

“Nu trebuie sa aplicam direct masura ridicarii. Aplicarea legii se va face gradual. Intai se plica sanctiuni in zona respectiva. Daca este o problema acare nu se poate rezolva, se vine cu masura ridicarii”, a explicat Florentin Bracea, seful Directiei Rutiere din IGPR.

La Timisoara, “bizonii” care parcheaza in dispretul legii, pe unde apuca, vor fi sanctionati exemplar. “Vom ridica masinile parcate neregulamentar cu atat mai mult cu cat s-a intamplat in Timisoara, in ultimii 2 ani, sa avem cateva situatii in care indivizi fara respect fata de ceilalti au parcat intr-o sfidare, complet aiurea, inclusiv incurcand mijloacele de transport in comun. Evident ca trebuie sa fim intransigenti cu astfel de indivizi, trebuie sa instituim pedepse exemplare, care sa descurajeze astfel de practici. Nu as putea sa va spun daca avem mijloacele necesare in numar suficient pentru a putea ridica noi masinile. Optiunea numarul unu este sa facem noi insine ridicarea, prin firma primariei”, a declarat primarul Nicolae Robu. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply