CLEMENTA! Fostul secretar de stat pentru revolutionari, timisoreanul Adrian Sanda, plasat sub control judiciar in dosarul “tranzactionarii” certificatelor de luptator

sanda

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au facut un gest de clementa la adresa fostului secretar de stat pentru revolutionari, Adrian Sanda – care ar fi trebuit sa participe la manifestarile comemorative din aceasta perioada, de la Timisoara – si au respins propunerea procurorilor de la Parchetul General de prelungire a arestului la domiciliu.


Astfel, zilele trecute, Adrian Sanda a fost plasat sub control judiciar, ceea ce reprezinta o “performanta” a sistemului judiciar, a judecatorilor cu certificat de revolutionar, a avocatilor sai, in conditiile in care in data de 16 noiembrie a fost retinut si apoi arestat preventiv, in data de 24 noiembrie a fost plasat in arest la domiciliu, iar dupa zece zile a scapat si de aceasta masura preventiva.

In schimb, cu privire ceilalti inculpati din dosar, respectiv Tanase Denisa Corina, Cechi Cristina Valentina, Gadina Mihail Valentin, Dragomir Andreea, Neagu Gheorghe si Iosef Ionel, vor ramane in arest la domiciliu inca 30 de zile.

Reamintim ca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie efectueaza cercetari intr-un dosar penal avand ca obiect savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, trafic de influenta, cumparare de influenta si fals in înscrisuri sub semnatura privata.

Este vorba despre atribuirea frauduloasa a calitatii de „localitati in care au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute pana la fuga dictatorului” oraselor Deva, Buzau, Herculane, Targoviste si Braila, ceea ce a permis atribuirea calitatii de „luptător cu rol determinant” in revolutie la 290 de persoane, care au beneficiat ilegal de indemnizatie de revolutionar. Conform anchetatorilor, prejudiciul creat la bugetul de stat prin plata ilegala a indemnizatiilor de revolutionar – peste 13 milioane de lei.(G.I.)

 

Leave a Reply