BOMBA! Presedintele Klaus Iohannis respinge numirea lui Sevil Shhaideh in functia de premier! „Nu accept propunerea PSD-ALDE!”

Klaus-Iohannis-la-Timisoara

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca nu accepta propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa ocupe functia de premier.


„Saptamana trecuta, cand am avut consultari cu partidele, PSD si ALDE, care au tinut sa vina impreuna, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru pozitia de prim-ministru. Am cantarit cu grija argumetele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere. In consecinta, solicit coalitiei PSD-ALDE sa faca alta propunere”, a declarat presedintele.

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier a fost facuta in 21 decembrie.

Sociologul Marius Pieleanu este de parere ca PSD-ALDE trebuie sa vina cu o noua varianta de premier, pentru evitarea unei situatii politice complicate in Romania.

”Este un moment extrem de dificil pentru PSD, care nu are foarte multe solutii. Solutia nationala ar fi sa vina cu un alt nume si sa inchida povestea. Referitor la ceea ce a spus Liviu Dragnea cu ‘ne vedem in alta parte, astea sunt lucruri care trec.

Noi nu stim care sunt motivele care l-au determinat pe Iohannis sa refuze aceasta propunere. Daca in cazul unui referendum de suspendare presedintele iese si spune motivele, atunci sigur va castiga,” a spus Marius Pieleanu la Romania TV. (V.E.)

Leave a Reply