PLANGERE! Politistii cer amendarea lui Sorin Grindeanu, dupa ce premierul a fost surprins fumand in biroul sefului sau de partid

grindeanu-fumeaza

Liderii Sindicatului politistilor “Diamantul” solicita tragerea la raspundere contraventionala a lui Sorin Grindeanu, dupa ce premierul desemnat a fost filmat in timp ce fuma intr-un spatiu inchis, respectiv in biroul lui Liviu Dragnea din cladirea Parlamentului, iar legea interzice categoric acest lucru.


Astfel, sindicalistii cer Inspectoratului General al Politiei Romane sa se sesizeze si sa aplice legea.

De asemenea, cei care au formulat reclamatia spun ca in Constitutie este prevazut ca nimeni nu e mai presus de lege.

In textul plangerii se mai arata ca sanctionarea premierului desemnat se impune pentru a nu crea impresia ca legile sunt obligatorii numai pentru cetateni de rand. Sorin Grindeanu a declarat ca fuma o tigara electronica si ca, desi ii este greu, fiind un fumator inrait, respecta Legea antifumat.

”Ce urmari vor fi, ne intereseaza mai putin. Este un gest de spirit civic. Am vrut sa semnalam ca si guvernantii nostri trebuie sa respecte legea. S-a cerut sanctionarea contraventionala a domnului prim-ministru”, a spus liderul Sindicatului Politistilor din Romania “Diamantul”, Emil Pascut.

Potrivit Legii antifumat, fumatul in spatiile publice inchise este interzis, iar contravenientii pot fi sanctionati cu amenda intre 100 si 500 de lei. (V.E.)

Leave a Reply