TROC POLITIC! Functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, contra functiei de prefect! Ion Raducanu “curteaza” PSD, desi anul trecut a intors spatele social-democratilor

 

protocol-1Lupta pentru cele doua functii importante din fruntea Timisului, cea de presedinte al Consiliului Judetean si cea de prefect, a scos la rampa o serie de oameni politici versati care au simtit oportunitatea de a trece in tabara castigatorilor si de a urca, din nou, pe culmile puterii. Unii dintre acestia au trecut repede peste declaratiile zgomotoase din trecutul nu prea indepartat, cand s-au detasat net de PSD, iar acum anunta cu surle si trambite ca-i sustin pe social-democrati in cursa pentru sefia Consiliului Judetean.


“Au mai invatat si de la mine ceva, nu stiu ce s-a prins de ei, dar mai slaba conducere decat a avut PSD-ul in Timis si in tara nu a fost niciodata! Eu am toata stima si respectul fata de electoratul PSD, fata de oamenii din PSD, de masa de activisti, dar nu am respect fata de conducerea PSD!”, spunea, in luna martie, anul trecut, fostul deputat Ion Raducanu, cu atac direct la Sorin Grindeanu.

photo-4

Lucrurile s-au schimbat radical dupa ce PSD a castigat alegerile locale, iar Grindeanu a fost numit in functia de prim ministru al Romaniei. Ion Raducanu a simtit oportunitatea unui troc politic si a anuntat ca-l va sustine pe candidatul PSD, Calin Dobra, in cursa pentru sefia Consiliului Judetean, desi cele trei voturi ale consilierilor judeteni ai UNPR conteaza tot atat de mult, acum, cam cat au contat si la alegerea lui Sorin Grindeanu in aceasta functie. Adica, deloc…

“Dupa ce, anul trecut, a refuzat sa-l sustina pe Grindeanu pentru sefia CJT, Ioan Raducanu a revenit la sentimente mai bune si spune ca, acum, UNPR ii va da voturile lui Calin Dobra. Este de apreciat oportunismul domnului Ion Raducanu, care a simtit ca poate face un troc politic – sustinerea lui Dobra, contra numirii fiului sau, Sebastian Raducanu, in functia de prefect -, insa trebuie sa-i aduc aminte ca exista un protocol politic, care este in vigoare, si care-i asigura PSD majoritatea in Consiliul Judetean si fara voturile sale. Anul trecut, cand Sorin Grindeanu a avut nevoie de sustinerea UNPR, Ion Raducanu a refuzat orice negociere, iar voturile PMP au fost decisive pentru formarea unei majoritati si alegerea in functie a candidatului PSD”, sustine consilierul judetean Dorin Candea, secretarul general al PMP Timis.

De altfel, dupa cum se poate observa din protocolul de colaborare PSD-ALDE-PMP, social-democratii se pot baza pe 20 de voturi, in conditiile in care au nevoie doar de 19 voturi pentru instalarea lui Calin Dobra in functia de presedinte al CJT.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam opinia lui Ion Raducanu despre perspectiva trocului politic care are ca miza cele doua functii importante din Timis… (Mara Ion)

3 thoughts on “TROC POLITIC! Functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis, contra functiei de prefect! Ion Raducanu “curteaza” PSD, desi anul trecut a intors spatele social-democratilor

  1. Seba Raducanu va fi sigur prefect pentru ca vrea Simonidis! Sorin nu are incotro, pentru ca stie el de ce

  2. Raducanu ar face bine sa se retraga discret din politica, exact ca si prietenul sau Popa! ca sa nu mai reluam subiectele cu hotelul timisoara si cu intelegerea facuta cu fratii brothers

  3. Asta e protocol? PSD are tot si alde si pmp nimic? Cum stam cu deconcetratele? Numai PSD? Prefectul, directori…… Bataie de joc. Iliescu e o gasca in calduri si Cucsa un papagal. Bravo Grindene, ia i ciuruittttttttt.

Leave a Reply