EXCLUSIV! Ce ispravi a mai facut seful postului de Politie din Banloc? Dosar penal pentru taierea autorizata a unui nuc, permis suspendat la soferul microbuzului scolar

politie-banloc

Localitatea timiseana Banloc se afla, in continuare, sub asediul amenzilor si dosarelor penale declansat de seful postului de politie, agentul sef principal Florin Ciontea, care suporta tot mai greu faptul ca prietenul sau, fostul primar Cornel Tota, a pierdut alegerile locale.


Tupeul politistului a mers pana acolo incat, la sfarsitul anului trecut, a dat buzna in primarie pentru a-i ameninta atat pe primar, cat si pe consilieri.

“Am calcat multi oameni grei pe cap!”, a amenintat politistul, dupa ce a fost atentionat sa nu-si mai lase turma de oi pe terenurile localnicilor, pentru ca acestia vin zilnic sa se planga.

“Atatea injuraturi si amenintari nu am auzit in viata mea! Nu este posibil ca un politist sa ameninte pe toata lumea in primarie si sa spuna ca va face dosar penal oricui se ia de copiii sai. Practic, comuna este terorizata de acest om, care este aparat de uniforma. La primarie s-au adunat sute de amenzi neplatite, iar noi vom fi nevoiti sa le punem in executare”, ne-a dezvaluit un consilier local, cu precizarea ca se pregateste o plangere penala pe numele politistului pentru abuz in serviciu.

Printre ultimele ispravi ale politistului se numara si suspendarea carnetului de conducere si amendarea soferului microbuzului scolar, care, desi avea toate locurile ocupate, a mai luat doi copii dintr-o statie pentru ca micutii sa nu stea in ploaie. La intrarea in Banloc a fost oprit de seful de post, care a numarat locurile, a numarat elevii si a decretat ca numarul de persoane depaseste numarul de locuri. Un alt localnic s-a trezit cu dosar penal, dupa ce a taiat un nuc care risca sa se pravaleasca peste caminul cultural. A fost chemat la post si anuntat ca este urmarit penal, desi omul avea autorizatie de la primarie pentru taierea copacului. In acest dosar, a fost audiat si functionarul din primarie care a autorizat taierea nucului.

Dictatura legii nu se aplica, in schimb, amicilor politistului, printre care si Liviu Mester, un fost condamnat penal care-si conduce masina prin comuna fara a avea permis, lucru stiut de toata lumea, dar si omul de afaceri italian Luigi Borno.

In tentativa de a afla cine-i tine “spatele” vajnicului aparator al linistii si ordinii publice, am ajuns si la fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Marcel Miclau, cetatean de onoare al Banlocului. “Nu-l cunosc pe acest politist, cred ca daca-l intrebati, nici nu-mi stie numele. Nu am avut niciun fel de legatura cu domnia sa, nu ne-am vazut niciodata. Nu stiu daca-i tine cineva spatele sau este vorba doar despre aroganta functiei”, ne-a declarat Marcel Miclau.

Din pacate, deocamdata nu am reusit sa aflam opinia politistului despre aceste acuzatii, telefonul fix al postului de politie fiind transformat, probabil, in obiect de decor. De remarcat ca dupa primul articol pe aceasta tema, politistul a incercat sa afle numele consilierului local care a reclamat excesele sale, probabil pentru a-l “calca pe cap”… (G.I.)

Leave a Reply