EXPLOZIV! Droguri de risc puse in vanzare la un magazin al ANAF! Procurorii DIICOT au confiscat marfa si au deschis dosar penal

droguri-anaf

Peste 900 de plicuri de „ingrasaminte” ridicate de procurorii DIICOT de la un magazin al ANAF  sunt droguri, s-a stabilit in urma analizei chimice realizate la un laborator de specialitate, la cererea DIICOT.


„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc si mare risc, dar cu mentiunea ca ele la momentul acela (al confiscarii – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc si de mare risc si vreo 300 sunt substante psihoactive. Deci toate sunt droguri. Pe pliculete scria ingrasamant natural, chestii din astea”, a declarat Mihaela Porime, procuror sef la structura centrala a DIICOT.

Reamintim ca procurorii DIICOT au descins la magazinul ANAF din Targu Jiu, luna trecuta, in Ajunul Craciunului. Au ridicat aproape o mie de pliculete de “ingrasaminte”, care, ulterior, s-a stabilit ca ar contine droguri usoare. Un singur pliculet se vindea cu numai 25 de bani, in conditiile in care pe piata neagra preturile unor asemenea substante halucinogene sunt cuprinse intre 25 si 30 de lei. Reprezentantii ANAF Gorj au explicat ca pliculetele au fost confiscate si scoase la vanzare in 2011, cand legea era mai permisiva.

„Aceste pliculete au fost expertizate de Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor Bucuresti din cadrul DIICOT. Din raportul tehnico stiintific a rezultat ca substantele nu se incadreaza in categoria substantelor stupefiante. Avand in vedere informatiile aparute, pliculetele au fost retrase de la vanzare”, a declarat Luminita Penciu, purtatoarea de cuvant a ANAF Gorj.

Procurorii au demarat o ancheta pentru a afla cum au ajuns etnobotanicele pe raft. „S-a inceput urmarirea penala pentru doua fapte, atat pentru trafic de droguri, cat si pentru operatiuni cu substante susceptibile de a avea actiuni psihoactive”, a anuntat Vasile Udroiu, procuror la DIICOT Gorj. Cei care vor fi gasiti vinovati pentru punerea in vanzare a etnobotanicelor ar putea sta in spatele gratiilor chiar si 15 ani. (V.E.)

Leave a Reply