ZIUA UNIRII! Pasi de defilare la -9 grade Celsius si o hora a unirii care, pentru cateva momente, a refacut vechiul USL Timis

unire-3

Gerul naprasnic i-a tinut pe timisoreni in case de Ziua Unirii Principatelor Romane, care a fost aniversata printr-o ceremonie de protocol organizata in fata sediului Inspectoratului de Politie Timis, la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.


Dupa slujba religioasa oficiata de preotul Stefan Marcu, efective de militari, jandarmii si politistii au defilat, pe ritmul fanfarei, prin fata oficialitatilor prezente la eveniment.

Edilii locali si judeteni au trecut peste rivalitatile de partid si s-au prins intr-o hora a unirii, care poate fi de bun augur intr-o vreme a dezbinarii alimentata de la cel mai inalt nivel.

“Este vital, in aceasta zi de sarbatoare, sa ne pastram unitatea de neam si idealul pentru aceasta tara. E momentul sa ne oprim din a demara masuri care duc la invrajbirea romanilor impotriva romanilor”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, cu aluzia la decizia presedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum national pe tema gratierii si a modificarii Codului Penal.

De asemenea, primarul orasului, Nicolae Robu, a explicat prezenta scazuta a cetatenilor la acest eveniment prin minivacanta de patru zile. “Important este sa avem in suflet un gand de recunostinta pentru cei care au facut sa se intample Unirea din 1859 si pentru cei care anterior, de-a lungul secolelor, prin stradaniile si sacrificiile lor, au pregatit acel moment”, a spus primarul Timisoarei.

La eveniment si-a facut simtita prezenta si un tanar unionist care afisa un steag mare tricolor pe care scria „Basarabia e Romania. Timisoara”. (Mara Ion)

Foto: Costi Duma

Leave a Reply