BREAKING NEWS! Guvernul Grindeanu face istorie! Ordonantele de Urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor penale, publicate in Monitorul Oficial la nici trei ore de la adoptare

grindeanu-oug

Ordonantele de Urgenta care modifica Codul penal in sensul dezincriminarii abuzului in serviciu au fost publicate in Monitorul Oficial imediat dupa miezul noptii de marti.


Guvernul PSD a intrat in istoria “democratiei” romanesti cu o ordonanta publicata in miez de noapte, la doar trei ore dupa aprobare.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat ca Guvernul a adoptat in sedinta de marti seara un proiect de lege privind gratierea si unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar si o ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale.

El a precizat ca primele doua proiecte de lege vor merge la Parlament in procedura de urgenta.

Intrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marti seara, dupa ora 21, Iordache a replicat: ”Pentru ca la aceasta ora a fost sedinta de Guvern”. Cat priveste transparenta acestui demers, el a sustinut ca ordinea de zi a fost suplimentata pentru ca Executivul are acest drept.

Ministrul Justitiei a precizat ca OUG privind modificarea Codurilor Penale a pastrat pragul de 200.000 de lei privind abuzul in serviciu, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminata inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a scapat de condamnarea definitiva la 2 ani de inchisoare in Dosarul referendumului. (M.I.)

Leave a Reply