TRAFIC! Cristian Busoi si-a “instalat” finul la conducerea Spitalului Judetean Calarasi! Liberalul este acuzat ca a girat si numirea sotiei unui politist de frontiera in fruntea Casei de Asigurari de Sanatate Timis

Dupa ce a tras unele sfori pentru numirea la conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis a sotiei unui bun amic de la Politia de Frontiera Timisoara, respectiv a specialistei in PR Carmen Stoica, liberarul Cristian Busoi se pare ca a recidivat in acest gen de traficare a influentei.


Conform jurnalistilor de la ancheteonline.ro, zilele trecute, la conducerea Spitalului Judetean Calarasi a fost instalat Marius Bogdan Militaru, nimeni altul decat finul lui Cristian Busoi. Investirea in functie a fost facuta in ciuda faptului ca finul lui Busoi este cercetat penal pentru obtinerea ilegala de despagubiri de la ANRP si pentru delapidarea bugetului Spitalului Judetean Timis.

Procurorii DNA au demarat cercetari dupa ce, la sfarsitul anului 2008, Marius Bogdan Militaru si Daniel Groza au incasat ce-a de-a 18-a mare despagubire de la ANRP, respectiv 77,5 milioane de lei, pentru un teren de 2,5 hectare, din Timisoara.

Drepturile litigioase fusesera cumparate cu 500.000 de lei de la Valeria Hilda Preda, care se chinuia sa-si recapete proprietatea din Calea Aradului inca din 2000. ANRP a acordat 500.000 de euro in conturi bancare si restul pana la 77 de milioane – in actiuni la Fondul Proprietatea.

De asemenea, intr-un raport al Curtii de Conturi din 2009, inspectorii fiscali au sesizat mari neregului in contractele incheiate de firmele finilor lui Busoi, Vlad Iman si Bogdan Militaru, cu spitalul judetean Timisoara, in perioada in care la conducerea judetului se aflau tot liberalii.

Curtea de Conturi a sesizat mari nereguli la contractul nr. 2345/16.10.2007 referitor la dezinsectia si deratizarea la Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara, incheiat de firma SC VM Desider SRL.

“Prin actele aditionale incheiate in exercitiul bugetar al anului 2008 si pentru acest exercitiu, prin insumarea carora rezulta o valoare exprimata in euro de 14.436 euro, s-a procedat la fractionarea achizitiei publice ceea ce a creat conditiile practicarii achizionarii directe si nu a aplicarii corecte a procedurii legale ce se impunea in acest tip de achizitie, avand in vedere pragul legal de 10.000 euro pana la care, achizitia serviciilor se poate realiza in acest mod”, se spune in raport. (G.I.)

Leave a Reply