SEMNAL DE ALARMA! Primul deces din cauza gripei la Timisoara! Un pacient in varsta de 51 de ani a murit la nici o saptamana de la internarea in spital

La Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes” din Timisoara s-a inregistrat primul deces cauzat de gripa din acest an. Pacientul in varsta de doar 51 de ani a sucombat datorita complicatiilor produse de virusul gripal A(H3), pe fondul altor boli existente, ca ciroza si poliartrita reumatoida.


„Pacientul a fost internat in Clinica I si avea varsta de 51 de ani. A fost internat cu gripa, pe fond de ciroza hepatica, poliartrita reumatica si cu imunitatea foarte mult decimata. A fost vorba de gripa de tip A H3. Gripa a dus la complicatii, pacientul a avut pneumonie data de virusul gripal, pe fondul patologiei preexistente”, a anuntat purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara, Virgil Musta.

Decesul pacientului de la Timisoara a avut loc la finalul saptamanii trecute, insa Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile a certificat, abia ieri, diagnosticul de gripa.

Acelasi agent patogen, virusul A(H3), a fost semnalat in cazul a 20 dintre cele 24 de decese inregistrate pana in prezent in Romania, majoritatea persoane de peste 65 de ani. Cele mai multe cazuri de gripa au fost confirmate in Bucuresti (169), Iasi (87) si Olt (75). In vestul tarii s-au inregistrat 5 cazuri in Hunedoara si 3 cazuri in Arad.

La Spitalul de Boli Infectioase Timisoara au fost mai fost inregistrate cazuri de gripa, la finalul anului trecut, insa nimic ingrijorator pana acum. Medicii ne sfatuiesc sa evitam iesirile in locurile publice, iar daca este necesar – sa purtam masca de protectie pentru a nu contacta vreun virus.

De asemenea se recomanda consumul cat mai multor fructe, vitamine, dar si recurgerea la vaccinul antigripal. Perioada optima de administrare a vaccinului este in perioada virozelor, racelilor sau gripei. (Mara Ion)

Leave a Reply