DECIZIE FINALA! Casa detinuta de presedintele Klaus Iohannis in centrul Sibiului, pierduta definitiv! Instanta de judecata a anulat contractul de vanzare-cumparare

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa au pierdut definitiv casa din centrul Sibiului, in urma deciziei luate de Magistratii Curtii de Apel Pitesti, care s-au pronuntat, miercuri, asupra contestatiei in anulare depuse de avocatii presedintelui, dupa ce, anul trecut, sotii Iohannis si-au pierdut calitatea de proprietari.


Curtea de Apel Pitesti a decis definitiv astazi ca sotii Iohannis sa-si piarda calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului.

Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, dupa ce au fost radiati din cartea funciara, la solicitarea Administratiei Finantelor Publice.

Anterior, familia Iohannis a pierdut in instanta dreptul de proprietate asupra acestei parti din casa, printr-o sentinta definitiva a Curtii de Apel Brasov.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi.

In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept a lui Nicolae Bastea.

Deocamdata, familia Iohannis a ramas “doar” cu 5 case. (V.E.)

Leave a Reply