EXPLOZIV! Procurorul care l-a anchetat pe “regele cerealelor” din Banat, denuntat la DNA pentru luare de mita! “Sunt martor in dosarul procurorului care m-a anchetat!”, dezvaluie afaceristul Cristian Popa

Trimis in judecata de DNA Timisoara pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, omul de afaceri Cristian Popa, din Sanandrei, supranumit si “regele cerealelor” din Banat, a a iesit la atac cu o serie de acuzatii explozive la adresa procurorului care a instrumentat dosarul.


Milionarul banatean a rabufnit dupa ce toate eforturile avocatilor sai de a desista competenta DNA Timisoara in acest dosar au fost zadarnice, chiar daca s-a invocat faptul ca, din 1.02.2014, evaziunea fiscala nu mai este o infractiune de competenta procurorilor anticoruptie, iar inceperea urmaririi penale si pentru constituirea de grup infractional organizat presupune trecerea dosarului in “parohia” procurorilor DIICOT.

Atat sefa DNA Timisoara, Lavinia Macovei, cat si procurorul sef Laura Codruta Kovesi au refuzat sa decline competenta DNA in acest dosar, chiar daca, la un moment dat, Cristian Popa a cerut ca ancheta celei mai mari evaziuni fiscale cu cereale din Banat sa fie preluata de DNA – structura centrala. Doar pentru a se evita o ancheta subiectiva, de care, pana la urma, a fost acuzat procurorul de caz, Adrian Golban.

In cererea adresata procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, prin care s-a solicitat ca dosarul sa fie preluat de structura de parchet centrala, Cristian Popa face o serie de acuzatii foarte grave, care, in cazul in care ar fi reale, ar fi trebuit sa conduca la abtinerea procurorului de la instrumentarea acestui dosar.

“Consideram ca in cauza exista un interes personal al procurorului Adrian Golban, intrucat subsemnatul am calitatea de martor (pretins mituitor) intr-un dosar in care acesta este cercetat pentru infractiunea de luare de mita, lucrare penala aflata in lucru la structura centrala a DNA. Ancheta ma vizeaza in mod exclusiv, intrucat si alti traderi de cereale au efectuat achizitii de la aceleasi firme “fantoma”, dar doar subsemnatului i se reproseaza acest aspect. Acest fapt ne indreptateste sa consideram ca este vorba despre o actiune concertata, menita a ma inlatura de pe piata. In sensul acestei idei este de luat in considerare ca sesizarea penala a fost formulata de Garda Financiara, prin comisarul Pavel Roman, in contextul in care am refuzat sa-i dau bani cu titlu de mita prin intermediul prietenului sau, Staicu Vasile, fostul sef al SIIPI – sectia Timis.

Acest aspect a fost denuntat de subsemnatul structurii centrale a DNA, furnizandu-se si copii ale documentelor care ar fi mascat mita (denunt inaintat structurii centrale datorita conexiunilor pe care cei doi le au la nivel local, in conditiile in care numitul Pavel Roman este in relatii apropiate cu comisarul sef Bostina Florin, ofiter de politie judiciara la DNA Timisoara, aspect de care am luat la cunostinta in seara zilei de 16.02.2016, cand eram prezent la DNA Timisoara in vederea audierii, iar ofiterul de politie judiciara era apelat telefonic in mod insistent de Pavel Roman, aspect recunoscut explicit si de Bostina Florin)”.

In ciuda tuturor argumentelor si complicitatilor invocate in conturarea riscului ca nu va beneficia de o ancheta si de un proces echitabil, afaceristul Cristian Popa a fost lasat pe “mana” DNA Timisoara, chiar daca este si martor in dosarul in care procurorul de caz vizat de o acuzatie de luare de mita. (G.I.)

3 thoughts on “EXPLOZIV! Procurorul care l-a anchetat pe “regele cerealelor” din Banat, denuntat la DNA pentru luare de mita! “Sunt martor in dosarul procurorului care m-a anchetat!”, dezvaluie afaceristul Cristian Popa

  1. Eliminarea unei persoane după piața probabil face parte din programul de excludere al producătorilor și antreprenorilor români! Nu înțeleg nimeni nu isi Da seama că asta este tendința în ultimii ani. Sa excludem tot si sa vina străini. Probabil vă fi executat pentru că a încercat să își spună cuvântul. Probabil vă fi o nouă victimă a sistemului represiv în care instanțele nu mai sunt imparțiale demult iar procurorii pentru simplu fapt că fac parte din Structura DNA au voie sa spună ce vor!
    Succes in munca cu sistemul!

  2. Tocmai i s-a dat ocazia sa-si spuna cuvantul in instanta. Stii de ce nu apreciaza nimeni activitatea DNA(procurori, politisti, experti, grefieri) pentru ca incearca sa faca dreptate si asta doare rau pe potentatii lacomi si iresponsabili din orice domeniu? Felicitari d-na Kovesi& colegii!

Leave a Reply