SPAGA! Procuror de la Parchetul General pus sub control judiciar pentru o mita de 260.000 de euro! “Sageata” magistratului, un avocat, prins in momentul primirii unei transe de 30.000 de euro

Procurorul Catalin Ceort, de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, de procurorii DNA, pentru luare de mita, informeaza Agerpres. Potrivit anchetatorilor, acesta a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri, prin intermediul unui avocat, pentru adoptarea unei solutii favorabile intr-un dosar in care omul de afaceri era cercetat.


“In cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Catalin Nicolae Ceort, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Urmarire Penala si Criminalistica, in mod indirect, prin intermediul inculpatului Victor Ignat, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor in cauza), cercetat pentru comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani intr-un dosar penal aflat in instrumentarea magistratului”, se arata in comunicat.

Potrivit anchetatorilor, acesti bani au fost pretinsi de Catalin Ceort in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu un act contrar acestor indatoriri, in sensul adoptarii unei solutii favorabile fata de martor in cauza respectiva.

Procurorii anticoruptie l-au prins in flagrant, pe data de 27 decembrie 2016, pe avocatul Victor Ignat, in timp ce primea de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro. 

“Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand cu data de 28 decembrie 2016, fata de inculpatul Victor Ignat, avocat suspendat in cadrul Baroului Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta”, se mai arata in comunicat. (Vlad Enciu)

Leave a Reply