EXCLUSIV! Armele artizanale “made in Timis” au starnit interesul Corpului de Control de la Interne! O echipa de ofiteri a venit la Timisoara pentru a face un raport despre ultimele incidente armate

Ultimele incidente din Timis in care s-au folosit arme de foc, dar si ineficienta luptei impotriva mesterilor populari care continua sa confectioneze pusti artizanale, a determinat Corpul de Control al ministrului de Interne sa declanseze o verificare la Serviciul Arme, Explozivi, Substante toxice (SAEST) din cadrul IPJ Timis.


Sosirea inspectorilor de la Bucuresti ne-a fost confirmata de seful SAEST, comisarul sef Nicolae Boia, care admite faptul ca ancheta in dosarul privind folosirea unui pistol clandestin in incidentul armat din seara zilei de 18 ianuarie 2017, din Calea Torontalului, in timpul caruia un cetatean de origine araba a fost impuscat in mana, se desfasoara destul de anevoios.

Intre timp, la Brestovat au fost descoperite trei pusti artizanale si munitie aferenta, la Costeiu au fost confiscate arbalete, iar la Berini s-au tras focuri de arma, din nou, in timpul unui conflict dintre romani si tigani. De asemenea, fostul sef al SAEST, comisarul sef Adrian Dumbrava, nu ezita sa vorbeasca despre locul din Timis unde majoritatea barbatilor au preocupari infractionale ce tin de fabricarea pustilor artizanale si folosirea lor la acte de braconaj cinegetic.

“Este vorba despre satul Nevrincea, din comuna Bethausen, unde toata lumea are preocupari ce tin de fabricarea armelor artizanale! Nu mai e niciun secret, la vremea cand am condus Serviciul Arme, am efectuat mai multe supravegheri si actiuni in sistem integrat, in urma carora am confiscat arme, strunguri, freze si matrite, care erau folosite la confectionarea armelor si a munitiei. Armele erau ascunse prin diferite anexe, ingropate in pamant, in cusca cainelui sau prin scorburi din padure.

La construirea armelor se foloseau tevile de la sistemul de directie al masinii, de la volan, pentru ca sunt rezistente si au dimensiunea calibrului 16, similar tevilor de la armele de vanatoare. As vrea sa cred ca aceste activitati ilegale au disparut din acea zona, desi ma cam indoiesc”, a dezvaluit Dumbrava intr-o emisiune a TV Europa Nova Timisoara. Ramane de vazut ce plan de masuri vor creiona ofiterii Corpului de Control in urma anchetei de la Timisoara, desi realitatea a demonstrat ca tainele mestesugurilor ancestrale sunt greu de combatut cu articole din Codul Penal. (G.I.)

One thought on “EXCLUSIV! Armele artizanale “made in Timis” au starnit interesul Corpului de Control de la Interne! O echipa de ofiteri a venit la Timisoara pentru a face un raport despre ultimele incidente armate

  1. Bai frate, cu asa specialist la conducerea acestei structuri, nu ne mai mirăm de nimik ce se întâmplă.
    Suntem în siguranță maximă, nu e asa dl Boia N.?!?!

Leave a Reply