DEMISIE SIMULATA! Cum a scapat Traian Basescu de pucistii din partid? I-a imprastiat prin tara pentru a intari filialele PMP cu procente slabe la fostele alegeri

Disputele de la varful Partidului Miscarea Populara, care au degenerat zilele trecute intr-un schimb de replici acid intre Robert Turcescu si Magda Bistriceanu, nu tradeaza altceva decat starea de revolta latenta existenta la nivelul grupului de pucisti care, nu cu mult timp in urma, au incercat sa preia conducerea partidului.


Totul a inceput cu anuntul demisiei lui Traian Basescu de la conducerea PMP, urmat rapid de explicatia ca puterea va fi predata in timp si gradual catre urmatorul lider, gest care nu a fost decat un test pentru un grup de presiune, care intentiona sa preia partidul si sa-l miste popular intr-o alianta cu PNL.

Politician versat, Basescu a decis sa-si insceneze “decesul” politic pentru a verifica cine plange si cine se bucura in urma disparitiei sale din viata de partid. In mod surprinzator, primul care si-a frecat mainile de bucurie a fost chiar “copilul” sau de suflet, moldoveanul Eugen Tomac, alaturi de Robert Turcescu, Catalin Cristache, Sebastian Moise si alti cativa oportunisti, care isi impartisera, deja, functii si locuri eligibile la urmatoarele alegeri.

“Functia mea e greu de preluat!”, i-a avertizat Basescu pe pucisti cu ocazia Colegiului National al PMP, desfasurat, recent, la Bucuresti, cand a decis sa reactioneze si sa-i imprastie prin tara, sub pretextul intaririi filialelor care n-au obtinut scorul de 5% la alegerile parlamentare.

Astfel, Eugen Tomac – la Suceava, Robert Turcescu – la Sibiu, Valeriu Steriu – la Giurgiu, Cristian Diaconescu – in diaspora, sunt doar cateva dintre noile destinatii ale oamenilor de forta din preajma presedintelui, urmand ca acestia sa-si demonstreze abilitatile politice la un nivel mai scazut, de organizatie judeteana, inainte de a emite pretentii la preluarea controlului in partid.

De asemenea, sub sanctiunea excluderii din partid, batranul marinar a interzis membrilor sa mai comunice in exterior informatii din sanul Miscarii Populare.

Ca o consecinta a acestei stari de lucru, Robert Turcescu a fost intrebat pe Facebook de ce nu isi da demisia, iar acesta a raspuns scurt: „Rabdare”… (Mara Ion)

One thought on “DEMISIE SIMULATA! Cum a scapat Traian Basescu de pucistii din partid? I-a imprastiat prin tara pentru a intari filialele PMP cu procente slabe la fostele alegeri

  1. Tomac si ziaristul lu peste Turcescu au luat la muie. Basescu este LIDERUL. Cine știe cunoaște. Ai baftalo tigane.

Leave a Reply