JOS FUZIUNEA! Fostul deputat Ion Raducanu, amenintat cu o plangere penala de catre liderii PMP! Auto-proclamatii disidenti din UNPR, acuzati de uzurpare de calitati oficiale

Dupa ce a refuzat mandatul de deputat pe lista popularilor din Timis, din postura de lider al filialei banatene, Ion Raducanu continua sa lupte pentru a stopa fuziunea dintre PMP si UNPR.


Desi instantele de judecata s-au pronuntat, deja, asupra preluarii definitive a partidului infiintat de generalul Gabriel Oprea de catre formatiunea politica fondata si condusa de Traian Basescu, fostul parlamentar de Timis continua sa spere ca UNPR-ul va renaste din propria cenusa.

Astfel, ca un veritabil Don Quijote al politicii romanesti, Ion Raducanu i-a convocat pe membrii vechiului birou politic national al UNPR, pentru a pune la punct strategia de lupta impotriva fuziunii cu PMP.

Intrebat daca Gabriel Oprea sprijina acest demers, fostul deputat de Timis a precizat ca generalul este alaturi de grupul uneperistilor independenti doar cu sufletul.

”Domnul Oprea este alaturi de noi doar cu sufletul, altfel nu se mai implica. Nu mai vrea si are alte probleme de care sa se ocupe. Bineinteles ca ne sprijina demersul, doar este partidul pe care dumnealui l-a fondat”, a declarat Raducanu pentru stiripesurse.ro.

In cazul in care liderii organizatiilor formale din tara vor fi de acord, pentru data de 25 martie este planificata o conferinta nationala. De cealalta parte, fostul vicepresedinte al UNPR, Valeriu Steriu, actualmente presedinte executiv al PMP, spune ca fuziunea dintre UNPR si PMP nu este in niciun pericol pentru ca instanta judecatoreasca a respins toate cererile de interventie ale unor fosti membri UNPR.

“Actualele zbateri politice ale unor auto-proclamati disidenti din UNPR, nu sunt decat masinatiunile a catorva fosti presedinti de organizatii, un razboi de culise demarat de niste oameni suparati ca au pierdut sansa de a se infrupta inca patru ani de zile din resursele Parlamentului. Nu mai exista nicio cale de atac la adresa fuziunii. In mod mincinos si manipulator, s-a comunicat suspendarea fuziunii, cand, de fapt, magistratii au decis suspendarea contestatiilor aduse fuziunii UNPR-PMP, masura de natura sa vina in ajutorul procesului de definitivare a fuziunii”, a precizat Valeriu Steriu.

Conform liderului PMP, in perioada urmatoare se analizeaza posibilitatea formularii unor plangeri penale pentru  uzurpare de calitati oficiale impotriva celor care abuzeaza de o calitate pe care nu o detin de drept si de fapt. (Mara Ion)

Leave a Reply