Fost judecator de la Tribunalul Timis, suspendat din magistratura! “Mi se incalca dreptul la viata privata, in a carei componenta intra si dreptul de exercitare a profesiei!”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, sa suspende din magistratura un fost judecator de la Tribunalul Timis, pe perioada judecarii de catre Inalta Curte de casatie si Justitie a recursului facut de magistrat la decizia de excludere din magistratura.


Fata de aceasta situatie, intr-o interventie telefonica pentru B1TV, Camelia Bogdan, actualmente judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a afirmat ca suspendarea a trebuit sa aiba loc deoarece asa prevedere legislatia in vigoare, dar, in opinia sa, aceasta lege este una neconstitutionala si ar trebui atacata la Curtea Constitutionala.

“In lege exista acest text in statul judecatorilor si procurorilor care prevede ca in situatia in care un judecator ataca decizia de eliberare din functie ca urmare a excluderii din magistratura prin exercitarea in termen legal a unui recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, judecatorul va fi suspendat automat pâna la solutionarea irevocabila a cauzei.

Cu privire la existenta acestui text de lege am putea sa ii aducem critici. Se incalca cumva principiul de nevinovatie care trebuie sa guverneze putin si partea de cercetare disciplinara. Nu stiu de ce legiuitorul a dorit sa includa acest text in lege, nu mi-am pus aceasta problema, dar stiam de existenta lui si putem sa ii aducem critici de neconstitutionalitate. Mi se incalca dreptul la viata privata in a carei componenta intra si dreptul de exercitare a profesiei, s-ar putea percepe si ca nivelul de trai ar fi afectat. Exista mai multe critici de neconstitutionale ce pot fi aduse acestui articol”, a afirmat Camelia Bogdan.

Camelia Bogdan, judecatoare care a devenit cunoscuta dupa ce l-a condamnat definitiv pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, a precizat ca este foarte increzatoare ca va câstiga recursul privind decizia CSM de excludere din magistrura pentru abateri disciplinare, sustinând ca fapta de care este acuzata nu exista.

Reamintim ca, inainte de a se transfera la Bucuresti, Camelia Bogdan a fost judecator la Tribunalul Timis. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply