SOC! Lider de sindicat, gasit spanzurat in propria casa! “Pentru BNS e o pierdere grea, un om minunat”, a declarat Dumitru Costin

Vicepresedintele Blocului National Sindical, Ion Pisc Scradeanu, a fost gasit spanzurat in locuinta sa din Sectorul 3 al Capitalei, au declarat reprezentanti ai Politiei Capitalei. Trupul neinsufletit al liderului de sindicat ar fi fost descoperit de un coleg din Oradea, care a mers la apartament, intrucat Pisc Scradeanu nu a mai ajuns de dimineata la serviciu.


Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, ca Pisc Scradeanu, vicepresedintele Blocului National Sindical, gasit spanzurat in locuinta sa din Sectorul 3 al Capitalei, avea probleme majore de sanatate, inclusiv capacitatea scazuta de a se odihni din cauza sistemului circulator.

„Avea probleme majore de sanatate. Suferise recent o interventie chirurgicala pe cord. Era in perioada de refacere. Au aparut alte si alte complicatii. Stiu ca avea probleme si cu capacitatea de a se odihni, generata de problemele din sistemul circulator. Altceva nu stiu, o sa incerc sa aflu mai multe informatii de la colegii mei care sunt deja la ei acasa. O sa ma duc si eu. Pentru BNS e o pierdere grea, un om minunat”, a declarat Dumitru Costin.

Sindicalistii din Gorj spun ca il stiu pe Scradeanu de mai multi ani si nu le vine sa creada ca acesta s-a sinucis.

„E un soc pentru mine. Este o veste tragica pentru noi. Il stiu de mult timp din miscarea sindicala. Chiar am locuit in acelasi cartier, in Targu-Jiu. A fost presedintele Sindicatului Energia Rovinari, unde sunt eu acum, la Termocentrala Rovinari. Apoi a devenit presedinte de federatie, la Energetica. Era un om bun, un om care se implica in miscarea sindicala, chiar si anul trecut s-a implicat pentru modificarile aduse la Legea Energiei, a facut echipa cu domnul Dian Popescu. Imi pare rau. Avea doi copii. Este o veste tragica”, a declarat Manu Tomescu, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari.

„Nu imi revin. Nu imi vine sa cred. Am vorbit si marti dimineata. Nu s-a plans de ceva. Am discutat strict probleme profesionale. Stiam ca a fost internat in spital”, a precizat Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului ”Mine Energie” Oltenia.

La randul sau, Sorin Borza, managerul CEO spune ca Pisc Scradeanu era „un om puternic, care de-a lungul vietii s-a confruntat cu probleme incredibil de mari”

„Eu l-am cunoscut ca un om tare, in tot ceea ce facea. Un om puternic, care de-a lungul vietii s-a confruntat cu probleme incredibil de mari. E greu sa intelegem un astfel de gest. (…) Stiu ca alerga de la un minister la altul, stiu ca a petrecut mult timp, in ultima perioada, la Ministerul Energiei, ajutandu-ne pe noi sa demaram proiectele”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Sorin Boza, managerul CEO.

Federatia „Energetica”, pe care Ion Pisc Scradeanu o conducea, este una din semnatarele actului aditional al contractului colectiv de munca de la Complexul Energetic Oltenia.

Pisc Scradeanu, vicepresedintele Blocului National Sindical, a fost gasit spanzurat in locuinta sa din Sectorul 3 al Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanti ai Politiei Capitalei. Trupul neinsufletit al liderului de sindicat ar fi fost descoperit de un apropiat. (V.E.)

Leave a Reply