VIDEO! Tigari de contrabanda si arme, ridicate de procurorii DIICOT de la membrii gruparilor infractionale din Caras-Severin care distribuiau “marfa” in tot vestul tarii!

Prada bogata pentru procurorii DIICOT si ofiterii de politie judiciara din Caras-Severin, Timis si Arad care au efectuat, miercuri dimineata, peste 50 de perchezitii domiciliare in orasul Bocsa si in localitatile rurale limitrofe, in scopul destructurarii unor grupuri infractionale specializate in contrabanda de tigari.


Astfel, au fost gasite si ridicate 240.000 de tigarete fara documente legale, arme si carne de vanat, dar si alte bunuri folosite la comiterea infractiunilor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu anul 2015, in zona Bocsa, judetul Caras-Severin, au actionat trei grupuri infractionale, interconectate, care au coordonat in totalitate activitatea de distribuire de tigarete provenite din contrabanda. Paradoxal, contrabandistii ar fi vandut tigari netimbrate inclusiv in magazine din orasul Bocsa si alte localitati invecinate.

„In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca  incepand cu anul 2015, in zona Bocsa, judetul Caras-Severin, au actionat trei grupuri infractionale, interconectate, care au coordonat  in totalitate activitatea de distribuire de tigarete provenite din contrabanda. S-a retinut ca fiecare grup infractional a actionat pe 3 paliere, respectiv aprovizionare, transport/depozitare si distributie cu tigari provenite din Serbia si Ucraina.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat faptul ca distributia stradala era asigurata de catre persoane care au actionat individual sau pe criterii familiale, cu stranse legaturi intre ele.

Un al doilea mod de distributie “en detail” il reprezenta vanzarea de tigarete netimbrate prin intermediul magazinelor/localurilor publice, atat in orasul Bocsa cat si in zonele rurale limitrofe.

Pe parcursul investigatiilor s-a constatat ca membrii grupurilor au adoptat masuri de conspirativitate a activitatii infractionale, respectiv ,utilizarea unui numar mare de posturi telefonice, schimbarea periodica a acestora, supravegherea zonei de actiune, urmarirea autoturismelor suspecte de a apartine autoritatilor de aplicare a legii”, au informat procurorii antimafia. (V.E.)

Sursa video: expressdebanat

Leave a Reply