Judecatorul care a ofensat-o pe Livia Stanciu cu epitetul “tovarasa procuror”, suspendat din functie! CSM a decis ca magistratul a avut atitudini nedemne in exercitarea atributiilor de serviciu

Un judecator care s-a remarcat, in ultimii ani, prin atitudini extrem de critice la adresa unora dintre colegii sai magistrati, dar si prin gesturi care au umilit justitiabilii in sala de judecata, a fost sanctionat de Consiliul Superior al Magistraturii. Daniela Panioglu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a fost suspendata din functie trei luni de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, pentru “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu”.


Potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, in sedinta de joi, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva Danielei Panioglu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti.

“In temeiul prevederilor art. 100 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in ‘suspendarea din functia de judecator pentru o perioada de 3 luni’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din acelasi act normativ – ‘atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”, se precizeaza in comunicat, conform Agerpres.

Decizia poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Daniela Panioglu s-a remarcat, in ultimii ani, pentru luarile sale de pozitie extrem de controversate, motiv pentru care a fost luata la tinta de vechiul CSM, care, dupa cum ne amintim, a decis ca judecatoarea a incalcat Codul deontologic atunci cand si-a permis sa o numeasca pe Livia Stanciu „tovarasa procuror”.

Aceeasi Panioglu face parte din grupul restrans de judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti care a avut curajul sa dispuna masuri care nu erau pe placul DNA. De asemenea, Daniela Panioglu a mai fost acuzata ca si-a insusit pe nedrept chiria din banii statului, si-a pocnit un coleg cu dosarul in cap si, in repetate randuri, i-a umilit pe justitiabili in sala de judecata. (V.E.)

Leave a Reply