CULISE! De ce a demisionat timisoreanul Doru Dudas din functia de vicepresedinte ANAF? Ce secret din trecutul finantistului a fost descoperit de premierul Sorin Grindeanu?

Timisorenii cu functii importante la Bucuresti, obtinute pe vremea fostului premier, nu au beneficiat in niciun fel de protectia banateanului Sorin Grindeanu, dupa cum se asteptau unii lobby-sti din culisele politicii.


Primul care a fost trimis acasa a fost chiar un PSD-ist. Marcel Miclau a revenit la Timisoara la putin timp de la instalarea lui Sorin Grindeanu la Palatul Victoria, fiind revocat din functia de sef al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), cu grad de secretar de stat. Motivele nu se cunosc, dar se presupune ca nu au fost atat grave, incat Miclau sa nu fie mentinut macar pe pozitia de sef al AJOFM Timis.

Al doilea timisorean care si-a pierdut pozitia privilegiata in fruntea unei institutii nationale, dupa “descalecarea” lui Sorin Grindeanu la Bucuresti, a fost Doru Dudas. Finantistul a demisionat din functia de vicepresedinte ANAF, pe data de 24 martie 2017, pe fondul criticilor aduse de premier la adresa activitatii de administrare fiscala din Romania.

De ce nu renuntat la functie in 12 ianuarie 2017, cand a plecat de la varful institutiei presedintele ANAF, Dragos Doros, si a mai asteptat inca doua luni, pana in 24 martie 2017, este un mister care a fost dezlegat, recent, de analistii vietii publice. Se pare ca, pe fondul verificarilor dispuse de premier pentru avansarea lui Doru Dudas in functia de presedinte ANAF, s-a descoperit ca finantistul are la activ o condamnare penala.

Conform sentintei 1126/26.04.2012 a Judecatoriei Timisoara, Doru Dudas a fost condamnat la 1 an de inchisoare pentru conducere sub influenta alcoolului, pedeapsa suspendata pe un termen de incercare de 3 ani. Hotararea instantei de fond nu a fost contestata, astfel ca a ramas definitiva.

In ciuda acestei condamnari, Doru Dudas a continuat sa detina functii importante in Ministerul de Finante, pana la ajungerea lui Sorin Grindeanu in functia de premier. In final, sa mai spunem ca, in timp ce unii timisoreni si-au pierdut anumite functii importante in aparatul central de stat, altii au fost avansati. Este si cazul chestorului Ioan Mirescu, inspector sef al IPJ Timis, promovat in functia de adjunct al sefului Politiei Romane. (G.I.)

Leave a Reply