Fostul lider al PSD Timis, Titu Bojin, condamnat la 1 an de inchisoare! Politicianul a favorizat firma condusa de sotia sa, prin incheierea unor contracte cu Directia Apelor Banat

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Timis, la 1 an de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de conflict de interese.


In acelasi dosar, Bojin – fost lider al organizatiei judetene a PSD Timis pana la alegerea in aceasta functie a actualului premier, Sorin Grindeanu – a fost achitat pentru infractiunea de abuz in serviciu. Sentinta este cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare.

”Achita pe inculpatul Bojin Titu sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu. Condamna inculpatul Bojin Titu la o pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Contopeste pedepsele stabilite si aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an inchisoare la care adauga un spor de 1 luna inchisoare, urmand ca in final sa aplice inculpatului pedeapsa de 1 an si o luna inchisoare. In temeiul art. 861 Cod penal din 1969, dispune suspendarea executarii pedepsei de 1 an si o luna inchisoare sub supraveghere pe un termen de incercare de 3 ani si o luna de la data ramanerii definitive a prezentei sentinte penale”, arata, luni, site-ul Tribunalului Timis.

Instanta a luat act ca Administratia Nationala Apele Romane nu s-a constituit parte civila in cauza, iar prejudiciul stabilit de procurori, in valoare de 153.000 de lei, a ramas sa fie achitat la ANAF de catre alti trei inculpati in dosar, Bata Suici, Adrian Cioplea si Mihalcea Viorel, care au avut functii de conducere in cadrul societatii SC Temadi TMB SRL, conform Agerpres.

Bojin a fost acuzat ca ar fi favorizat firma familiei sale, SC Temadi TMB SRL, prin incheierea unor contracte cu Directia Apelor Banat, pe care acesta o conducea la data faptelor. Actualmente, Titu Bojin face parte din organizatia UNPR Timis. (V.E.)

Leave a Reply