Campanie caritabila! „Incalta si tu, un copil, de Pasti!”, iti propun inimosii jurnalisti de la postul Radio Fir, din Dej! (P)

Iti propun un exercitiu de imaginatie. Te mai nasti odata, esti copil, locuiesti la sat si stai in spatele portii privind la copiii care merg spre scoala galagiosi. Ar trebui sa fii si tu cu ei, insa papucii tai s-au rupt. Tata i-a lipit dar nu a tinut, mama  i-a cusut dar colegii au observat asta si au ras de tine.


Asa sunt copiii, ei rad din orice. Ai plans de rusine si nu mai vrei sa mergi la scoala.  Pe langa tine trece un barbat care iti spune sa incalti papucii pe care ii ai sau daca nu sa mergi descult, daca vrei sa faci scoala, te duci oricum. Te uiti la el nedumerit, nu intelegi nimic, iti spui in gand „Ciudat gandesc adultii”.

Trece apoi un altul care te intreaba unde iti sunt parintii si de ce nu merg la munca sa iti cumpere papuci. Ii spui timid ca mama e bolnava si tata munceste, dar sunteti 8 copii si banii nu ajung.

El completeaza – „Nu trebuia sa faca atatia copii mama ta!” si merge mai departe. Al treilea te mangaie pe obraz, iti sterge lacrima si iti spune sa-l astepti. Se intoarce cu o pereche de papuci, cumparati de la magazinul din sat si zice asa „Incalta-te copile si du-te la scoala, invata si fa-te om mare si bun!”.

Asa esti tu acum, un om mare si bun! Copilul acela imaginar exista, si nu e unul, sunt foarte multi, 50% dintre copiii din Romania traiesc in saracie.

Te astept la Radio Fir cu o pereche de incaltaminte, marimi cuprinse intre 30 si 41, pentru fete si baieti. Daca vrei sa trimiti colet adresa este Radio Fir, strada Aurel Vlaicu nr.5, localitate Dej, judet Cluj, telefon 0748.148.447.

Pentru cei care vor sa trimita bani pentru a cumpara incaltaminte, contul este Fundatia Somes CUI 27790157, IBAN RO84CECECJ0330RON0735634, Banca CEC BANK Agentia Dej. (Redactia)

Leave a Reply