Acuzatii grave la adresa a doi procurori DNA, lansate de un milionar din Timisoara! “Am fost condamnat la inchisoare pentru ca am deranjat interese aparate in instanta pe onorarii de succes de 50 milioane de euro!”

Internat intr-un spital din Italia cu afectiuni care, probabil, nu pot fi tratate in unitatile medicale din sistemul penitenciar romanesc, milionarul Neculai Miron, condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare, cu executare, in dosarul devalizarii patrimoniului CNSLR Fratia, sustine ca este complet nevinovat si ca nu stie de ce a primit o asemenea pedeapsa.


In opinia sa, condamnarea s-ar datora faptului ca a facut investitii serioase si a eficientizat turismul balnear sindical, intr-o perioada in care procurorii DNA Claudia Rosu si Doru Tulus sustineau, discret, filiera prin intermediul careia se incerca preluarea ilegala a patrimoniului sindical.

Mai mult, milionarul timisorean spune ca a deranjat anumite interese sus-puse, care erau aparate in instanta de avocati care aveau clauze cu onorarii de succes de 50 milioane de euro.

“Motivul real al condamnarii poate fi gasit in articolele publicate pe luju.ro si pe blogul lui Ion Cristoiu, care descriu modul in care se incearca preluarea patrimoniului sindical, cu sprijinul procurorilor DNA Claudia Rosu si Doru Tulus, si semnarea de contracte de asistenta juridica cu onorarii de succes de 50.000.000 euro”, precizeaza Miron intr-un drept la replica trimis publicatiei deBanat.

Conform datelor facute publice de milionarul condamnat la inchisoare, dupa preluarea retelei de hoteluri si alte spatii de cazare ale CNSLR Fratia, ar fi facut investitii de 4,3 milioane de euro, a eficientizat turismul sindical si a achitat asociatilor dividende de trei ori mai mari decat in perioada anterioara.

“Inainte de semnarea contractului, am solicitat opinii legale de la firma de avocatura, ambele opinii indicând faptul ca semnarea este legala”, mai spune omul de afaceri.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 2 ani si sase luni de inchisoare, pedeapsa pe care Neculai Miron va fi nevoit sa o executa, indiferent cat va dura stagiul sau medical la spitalul din Italia. (Vlad Enciu)

Leave a Reply