EXPLOZIV! Dosarul politistilor de frontiera de la vamile din Arad, “desfiintat” de judecatori pentru o spaga de 25.000 de euro! Procurorii DNA Timisoara au descoperit si retinut traficantul de influenta, un fost vames, care a recunoscut tot

Lovitura incasata de DNA Timisoara de la Tribunalul Arad, care a decis sa anuleze toate probele din mega-dosarul celor 18 politisti spagari de la vamile din vestul tarii, printre care se afla si comisarul sef Florin Avram, seful de tura de la Vama Varsand, a fost aplicata la comanda.


Cel putin asa sustin procurorii anticoruptie, care au reusit sa descopere, la doar cateva zile de la controversata decizie a judecatorului Vlad Florentin, fost vames, cine a influentat hotararea in acest dosar si ce spaga s-a pus la bataie pentru linistea politistilor de frontiera.

Celebrul vames Doru Tica, fost sef de tura la Vama Nadlac, actualmente om de afaceri, a fost retinut pentru trafic de influenta in acest dosar, suma pusa la bataie pentru distrugerea anchetei DNA fiind de 25.000 de euro. De altfel, Doru Tica si-a recunoscut faptele, declarand ca urma sa realizeze influenta prin avocati, fosti magistrati, fosti colegi cu judecatorii la care urma sa ajunga dosarul.

Lovitura procurorilor DNA a bulversat, se pare, justitia din Arad si Timisoara, intrucat pe inregistrarile ambientale aflate in posesia anchetatorilor se aud mai multe nume de judecatori si dosare care au fost “rezolvate” sau urmeaza sa fie rezolvate contra unor sume modice.

Iata comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 25 aprilie 2017, a suspectilor Tica Anton_Dorel si Maruntelu Stefan cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie – aprilie 2017, suspectii Tica Dorel Anton si Maruntelu Stefan, in schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise in judecata pentru savarsirea unor fapte de coruptie (martor in cauza) ca-si vor exercita influenta asupra magistratilor, in sensul inlocuirii masurii preventive si obtinerii unei condamnari in regim suspensiv de executare fata de aceasta din urma.

Costul influentarii judecatorilor urma sa fie stabilit ulterior, dupa inlocuirea masurii arestarii preventive, suspectul Tica Anton-Dorel declarandu-se de acord cu suma de 25.000 euro propusa de martor. (G.I.)

UPDATE! Tica Dorel Anton si Maruntelu Stefan au fost arestati preventiv pentru 30 de zile!

Leave a Reply