EXPLOZIV! Trei importanti fosti magistrati din Timisoara, audiati la DNA in legatura cu traficarea sentintei in dosarul de coruptie al politistilor spagari din Arad!

Procurorii DNA Timisoara continua sa cerceteze imprejurarile penale in care dosarul politistilor spagari de la vamile din Arad a fost aruncat in aer de Tribunalul Arad, care a decis, saptamana trecuta, sa anuleze tot probatoriul si sa trimita dosarul inapoi la DNA.


Astfel, dupa ce au depistat filiera avocati-judecatori prin care s-a traficat solutia in acest dosar, au inceput arestarile. Deocamdata, au fost trimisi dupa gratii, pentru 30 de zile, fostul sef de tura de la Vama Nadlac, Doru Tica, si Stefan Maruntelu, implicat si el in masluirea solutiei in acest dosar. Desi a participat la urmarirea penala, fostul judecator Teo Dascalu, de la Tribunalul Arad, a precizat ca nu are nicio legatura cu masluirea solutiei in acest dosar.

Conform pressalert.ro, astazi au fost audiati la DNA Timisoara in calitate de suspecti doi fosti importanti magistrati din orasul de pe Bega. Este vorba despre fostul procuror Angelina Tufariu, fost sef al sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, si fostul judecator de la Curtea de Apel Timisoara, Cristian Dacu.

De asemenea, tot pentru complicitate la trafic de influenta, este suspect si fostul procuror Pompiliu Stanciu, care a activat la DIICOT si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, actualmente, suspendat din avocatura, fiind directorul Aeroportului Utilitar Timisoara.

Cei trei au iesit la pensie in urma cu cativa ani si, din cate se pare, se ocupa cu traficarea solutiilor in justitia banateana. In acest dosar, intentionau sa-si exercite influenta asupra magistratilor, in sensul inlocuirii masurii preventive si obtinerii unei condamnari in regim suspensiv de executare fata de politistii de frontiera spagari. (G.I.)

One thought on “EXPLOZIV! Trei importanti fosti magistrati din Timisoara, audiati la DNA in legatura cu traficarea sentintei in dosarul de coruptie al politistilor spagari din Arad!

Leave a Reply