Comisarul antifrauda Pavel Roman, chemat la bara in calitate de martor in dosarul “tunului” cu cereale din Timis! Finantistul a fost denuntat la DNA de patronul firmelor controlate ca i-ar fi cerut “taxa de protectie”

Denuntul bomba facut de afaceristul Cristian Popa, trimis in judecata de DNA pentru evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat, in dosarul tranzactiilor ilegale cu cereale din Timis, pare sa nu-si fi produs efectele de strategie scontate.


Desi l-a acuzat pe comisarul antifrauda Pavel Roman ca i-ar fi cerut o “taxa de protectie” de aproape 10.000 de euro, prin intermediul fostului sef de la Doi si-un sfert, colonelul Vasile Staicu, inculpatul din Sanandrei nu a reusit sa obtina un tratament mai bland din partea instantei de fond, ci, dimpotriva, aproape ca si-a inrautatit situatia.

La cererea procurorilor DNA, Curtea de Apel Timisoara a fost de acord sa-l cheme la bara, in calitate de martor, pe nimeni altul decat Pavel Roman, finantistul care a efectuat controalele la firmele lui Cristian Popa si a descoperit o evaziune fiscala de 17 milioane de lei.

Astfel, in ciuda opozitiei avocatilor apararii, comisarul antifrauda va fi prezent in sala la urmatorul termen de judecata, pentru a raspunde intrebarilor judecatorului. Asta in timp ce, prin denuntul trimis la structura centrala a DNA, Cristian Popa se astepta, in cazul in care va fi condamnat, la o iminenta injumatatire a pedepsei.

“La inceputul lunii noiembrie 2011, am fost cautat la birou de numitul Staicu Vasile, acesta recomandandu-se cu functia detinuta anterior, de sef al SIIPI. In acea imprejurare, mi-a comunicat faptul ca vine din partea prietenului sau Roman Pavel, comisar al Garzii Financiare, acesta urmand sa efectueze un control la societatea pe care o administram. In mod direct mi-a spus ca pentru a nu avea probleme cu ocazia controlului, trebuie sa accept incheierea unui contract cu firma sa, astfel urmand sa ma bucur de protectia afacerii”, se mentioneaza in denuntul facut la DNA. (G.I.)

Leave a Reply