“RIPI”, spre liga a II-a! Dupa victoria cu Industria Galda de Jos (3-0), Ripensia Timisoara se afla la doar 180 de minute de promovare

Ieri, in etapa a 24-a (antepenultima) din Liga a III-a, seria a IV-a, Ripensia Timisoara a jucat acasa pe stadionul din Ciarda Rosie cu Industria Galda de Jos. Adversara timisorenilor este numita, uzual, Industria Galda, echipa care a promovat in premiera in Liga a III-a in 2014, dupa un baraj jucat la Deva, in care a eliminat la lovituri de departajare pe reprezentanta Timisului, CS Ghiroda. In sezonul trecut, Industria a incercat sa traga la promovarea in liga secunda, terminand pe 3 in seria a V-a, dupa Luceafarul Oradea si Avantul Reghin!


In clasament, ”Ripi” era lider, cu 46 puncte, iar Industria, pe 4, cu 43 puncte! Se anunta asadar un meci pe viata si pe moarte, ambele grupari avand sanse reale de promovare.

Inceput pe o ploaie mocaneasca, derby-ul s-a sfarsit sub razele soarelui dar mai ales cu satisfactia spectatorilor care un umplut tribunele cochetului stadion timisorean.

Meciul Ripensia – ACS Industria Galda de Jos s-a incheiat cu victoria gazdelor, conduse de experientatul cuplu de antrenori format din Remus Steop si Orlando Trandu, scor 3-0 (0-0),  prin golurile jucatorului de culoare NDIAYE Mediop (dubla in min 55 si 83) si Denis Golda (min 75). De altfel, senegalezul Mediop este golgheterul seriei a 4-a a diviziei C.

In urma succesului din Ciarda Rosie partea de sus a clasamentului seriei a 4-a a ligii a 3-a se prezinta astfel:

1.Ripensia Timisoara 49
2.CSM Scolar Resita 48
3.National Sebis 47
4.CNS Cetate Deva 46
5.CSM Lugoj 45

Ripensia se afla la doar 180 de minute de castigarea unui nou titlu de campioana, acum in Liga 3, si implicit de patrunderea in Liga 2.

Ripensia mai are de jucat doar in Timisoara, mai intai, vineri, 20 mai, de la ora 18, in Calea Sagului, cu ACS Poli II, iar, apoi, vineri, 27 mai, (ora 18), acasa, cu Pandurii II.

CSM Scolar Resita mai are meciuri la Galda de Jos si, acasa, cu ACS Poli II, pe cand National Sebis va juca, acasa, cu Performanta Ighiu si la Lugoj, in vreme ce CNS Cetate Deva va evolua la Unirea Alba Iulia si, acasa, cu Mama Mia, respectiv CSM Lugoj, in deplasare, la Rovinari, si pe teren propriu cu aradenii din Sebis.

Asadar, Ripensia Timisoara se afla doar la mana ei; de altfel, intr-un scurt dialog pe care l-am avut inaintea partidei cu presedintele ales al clubului, Radu Ienovan, acesta se arata extrem de optimist in realizarea deziteratului promovarii, atat prin prisma programului, cat si legat de problema punctelor contestate de National Sebis la comisiile ligii.

Pentru un club privat format in urma cu doar 5 ani, continuator insa al celebrei Ripensia, infiintata in 1924 (si al carei palmares il detine), performanta timisorenilor este una deosebita si laudabila.

Iata ca nu doar Giga Hagi face treaba, in aceeasi zi in care proiectul sau Viitorul a luat titlul de campioana a Romaniei si Ripensia Timisoara se indreapta cu pasi repezi spre liga a 2-a!!! (Horia David)

 

Foto: Cosmin-Dan.ro

 

Leave a Reply