SOC! Directorul adjunct al DSP Timis, in atentia procurorilor DNA pentru abuz in serviciu! Controalele si sanctiunile aplicate firmelor in perioada 2004-2015 sunt considerate ilegale

Nici nu s-au stins bine ecourile condamnarii la inchisoare a fostului sef al Serviciului Control din cadrul Directiei de Sanatate Publica Timis, Vlaicu Serban, surprins in flagrant de luare de mita, ca DNA Timisoara a si demarat o alta ancheta intr-un dosar legat de DSP.


De aceasta data, procurorii anticoruptie verifica informatiile cuprinse intr-un denunt penal, in care se reclama faptul ca toate actiunile de control la agentii economici efectuate, in perioada 2004 – 2015, de directorul adjunct Viorica Dumitru ar fi fost ilegale, intrucat domnia sa, conform fisei postului, nu avea dreptul sa efectueze controale igienico-sanitare si de a intocmi procese verbale.

Acest derapaj din activitatea institutiei a fost confirmat, de altfel, la solicitarea DNA, de fostul director executiv al DSP, Cismas-Malac Cornelia, care a depus la dosarul 126/P/2016 documente din care reiese ca Viorica Dumitru s-a implicat in activitatile de control in mod abuziv. Iar inspectiile sale au vizat, printre altele, o serie de cabinete medicale si societati comerciale strategice din Timis, precum Hotel Phoenix Buzias, Restaurant “La Tavi”, Fabrica de lactate si branzeturi Lactitalia SRL Izvin, Fabrica de Paine Scalini Timisoara, Policlinica SI-DI Grup Timisoara, Centrul Medical Halcis Timisoara si altele.

“Conform dispozitiilor OMS 1078/2010, in vigoare la acest moment, cat si a dispozitiilor OMS 127/2009, OMS 880/2006, OMS 1042/2003, doamna doctor Viorica Dumitru nu avea dreptul de a efectua controale igienico-sanitare si implicit nu avea dreptul de a intocmi procese verbale de constatare a conditiilor igienico-sanitare. Aceste aspecte reies si din cuprinsul fisei postului”, se mentioneaza in adresa nr. 22971/17.01.2017 emisa de DSP Timis, la care au fost atasate si procesele verbale intocmite pe teren de Viorica Dumitru.

Nu stim ce sanctiuni a aplicat directorul adjunct al DSP Timis pe teren, insa este posibil ca agentii economici controlati sa dezvaluie procurorilor maniera in care s-au desfasurat controalele.

Reamintim ca, in data de 22 mai, Cismas-Malac Cornelia a fost schimbata din functia de director executiv al DSP Timis, in locul sau fiind numita dr. Laura Scarlatescu. (G.I.)

2 thoughts on “SOC! Directorul adjunct al DSP Timis, in atentia procurorilor DNA pentru abuz in serviciu! Controalele si sanctiunile aplicate firmelor in perioada 2004-2015 sunt considerate ilegale

  1. Nu avea dreptul dar avea și are in continuare toată susținerea politica necesară înfăptuirii acestor abuzuri

  2. Nu avea dreptul dar avea toată susținerea politica necesară înfăptuirii acestui lung șir de abuzuri .

Leave a Reply