Cupa Timisoarei! Cei mai in forma ciclisti din Romania si amatorii sportului cu pedale, la startul celui mai important concurs de gen din capitala Banatului! In premiera, pe traseul circuitului a fost inclusa si o parcare subterana (P)

ACS Ciclism Dumbravita organizeaza in data de 11 iunie la Timisoara, a II-a editie a concursului de ciclism Cupa Timisoarei, care va alinia la start cei mai in forma ciclisti profesionisti din Romania, amatori pasionati de aceasta disciplina si copii intre 5-14 ani.


Intrecerile se vor desfasura pe un traseu urban in zona Iulius Mall, astfel incat spectatorii se vor putea bucura de desfasurarea evenimentului ciclistic pe intreaga sa durata. Un element inedit in acest an il constituie includerea in traseu a parcarii subterane, conferind o spectaculozitate ridicata competitiei.

Competitia destinata adultilor se va desfasura pe un traseu complet inchis circulatiei auto: startul se va da la ora 9 pe strada Aristide Demetriade nr. 1 (parcarea exterioara Iulius Mall, scari rulante), se va intra in parcarea subterana Iulius Mall parcurgandu-se ambele nivele, iesire pe calea Sever Bocu in directia Bulevardul Antenei, de pe care se vireaza la dreapta in parcarea exterioara si se revine pe strada Aristide Demetriade. In cadrul cursei organizate pe format Criterium, concurentii vor rula pe circuit timp de o ora, la finalul careia vor fi desemnati castigatorii in functie de numarul de ture parcurse si timpul obtinut.

Incepand cu ora 11, copiii vor lua startul pe traseul amenajat special pentru ei in parcarea exterioara Iulius Mall.

„Cu siguranta fiecare dintre noi isi mai aminteste cum a invatat sa pedaleze si ce satisfactie a avut atunci, cand a castigat o intrecere pe biciclete. Noi dorim sa ni se alature copiii dornici de distractie pe doua roti, ca mai tarziu pe unii dintre ei sa ii regasim chiar la profesionisti”, spune Alexandru Popa, vicepresedinte ACS Ciclism Dumbravita.

Atat adultii cat si copiii vor beneficia de un program de incalzire antrenant inaintea startului, pregatit de catre partenerii sportivi WorldClass.

Fondul de premiere este de 6.000 lei la care se adauga multe alte premii oferite de catre sponsori. Taxa de inscriere pentru pentru amatori este 20 lei, in timp ce copiii si profesionistii au accesul gratuit in competitie.

Inscrierile se fac online pe raceday.ro, numarul participantilor la competitia principala fiind limitat la 200. Pachetele de concurs se vor ridica de la magazinul Hervis din Iulius Mall, in zilele de vineri si sambata 9-10 iunie.

Cupa Timisoarei 2017 sustine initiativa Win4Youth de strangere de fonduri pentru fundatiile ce sustin copiii abandonati, orfani sau bolnavi si ajuta familiile ce provin din comunitati dezavantajate.

Cupa Timisoarei 2017 powered by Continental Anvelope este organizata cu sprijinul sponsorilor: Continental Anvelope, Hervis, Digimobil, Devron, WorldClass, partenerilor: Iulius Mall, Openville Timisoara, Federatia Romana de Ciclism, Primaria Municipiului Timisoara, Politia Rutiera, Politia Locala, Jandarmeria, Serviciul de Ambulanta, GO24.ro, si partenerilor media: DigiSport, Digi24, ProFM, LiveTimisoara.ro sportvest.info, timisoreni.ro, TM24FUN, tmsport.ro, sporttim.ro, dumbravitatv.ro, freerider.ro, impactpress.ro.

ACS Ciclism Dumbravita este un club sportiv a carui activitate este centrata pe sustinerea performantei in ciclism, atragerea copiilor si tineretului catre practicarea sportului si promovarea unui stil de viata sanatos. Prin proiectele derulate, ACS Ciclism Dumbravita catalizeaza o comunitate puternica de ciclisti in vestul tarii.

Calendar competitii in 2017: Cupa Timisoarei – sosea, 11 iunie, Cupa Max Ausnit – sosea, 29-30 iulie, Herneacova XCO – MTB, 6 august, Cupa Padurea Verde – MTB, 27 august. (I.P.)

 

Leave a Reply