GREVA! Traficul aerian pe Aeroportul Timisoara, grav afectat de greva generala a controlorilor de la Romatsa! De marti dimineata, 70% din curse vor fi anulate sau intarziate

Traficul de pe Aeroportul Internationala Timisoara va fi afectat semnificativ, marti, de la ora 9, odata cu declansarea grevei generale anuntata de sindicalistii de la Romatsa, regia care detine monopolul dirijarii traficului aerian din Romania.


Decizia intrarii in greva generala a fost luata dupa ce, luni, negocierile dintre sindicalisti si conducerea Ministerului Transporturilor a esuat.

”Trebuie sa modificam OUG 46. Am convenit sa stabilim un calendar comun de negocieri. Sunt convins ca greva de maine va dura destul de putin, maxim 3 ore, din ce am aflat de la liderii de sindicat. Nu sunt probleme pe partea de siguranta aeronautica”, a declarat ministrul Razvan Cuc, cu precizarea ca regia nu este in pericol de faliment, asa cum sustin sindicalistii.

Problemele din sistem sunt cauzate de managementul defectuos, insa “autoritatile au fost surde”, pana cand sindicalistii au anuntat ca intrerup lucrul. Pe perioada grevei, controlorii de trafic din turn vor asigura 30% din trafic, insa nu este posibil sa fie anuntate, in prezent, exact cursele care vor fi anulate sau intarziate, deoarece decizia va fi luata de catre Eurocontrol, au precizat sindicalistii. (Mara Ion)

Leave a Reply