VERDICT FINAL! Fostii sefi ai fotbalului romanesc, achitati in dosarul dezafilierii clubului U. Craiova! Federatia Romana de Fotbal, salvata de la faliment: nu mai are obligatia de a achita despagubiri de 220 milioane de euro catre Adrian Mititelu

Curtea de Apel Bucuresti a pronuntat decizia finala in dosarul dezafilierii echipei de fotbal Universitatea Craiova, dupa ce, in prima instanta, fostul presedinte al FRF, Mircea Sandu, si fostul conducator al LPF, Dumitru Dragomir, au fost condamnati la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare si obligati la plata a cate 80.000 de lei amenda penala.


Instanta de apel a admis contestatiile celor doi si a decis achitarea pentru infractiunea de abuz in serviciu folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru.

De asemenea, judecatorii au salvat Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal de la faliment, hotarand anularea obligatiei de a plati catre patronul clubului din Craiova, Adrian Mititelu, in solidar, peste 220 milioane de euro, iar catre ANAF – peste 2 milioane de euro.

Curtea de Apel a respins ca nefondata si actiunea ANAF, dar a mentinut sechestru asigurator asupra bunurilor inculpatilor Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si LPF, pana cand U Craiova anunta daca va incepe un proces in civil, in termen de 30 de zile.

“Nu mai am cuvinte. E bulversant ce s-a întamplat”, a spus Mircea Moise, avocatul lui Adrian Mititelu.

Reamintim ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru. (V.E.)

Leave a Reply