DOAR AVERTISMENT! Inspectorul sef adjunct al Politiei Timis, “iertat” de subalternii de la Rutiera, dupa ce a fost prins circuland cu viteza peste limita legala intr-o localitate

Inspectorul sef adjunct al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, comisarul sef Dan Stoicanescu, a beneficiat, recent, de clementa subordonatilor sai de la Politia Rutiera, care au dovedit ca stiu perfect cand se aplica doar spiritul Codului Rutier, nu si litera legii.


Informatia ne-a fost furnizata pe surse, iar ulterior am verificat-o, in conditiile in care Biroul de presa al IPJ Timis nu a suflat nicio vorba despre evenimentul rutier in care a fost implicat unul dintre sefii institutiei.

“Adjunctul Stoicanescu a incalcat regulile de circulatie, depasind viteza legala! A fost iertat. Legea e doar pentru fraieri?!”, a fost semnalul de alarma tras de unul dintre politistii onesti din inspectorat.

Asadar, prins de radar cu o viteza peste limita legala in localitate, Dan Stoicanescu s-a ales doar cu un avertisment, in conditiile in care depasirea vitezei cu 10-20 de kilometri intra in clasa I de sanctiuni, respectiv amenda contraventionala in cuantum de 290 – 435 lei, dar si doua puncte de penalizare. Stirea ne-a fost confirmata de inspectorul sef al IPJ Timis, comisarul sef Nicolae Boia, care spune ca Codul Rutier permite avertismentul in cazul abaterilor usoare.

“A fost oprit de un echipaj de politie, in 07.06., insa nu a fost baut. A depasit viteza legala in localitate si a fost sanctionat cu avertisment. Cine greseste, plateste!”, ne-a comunicat Nicolae Boia.

Reamintim ca, in mai 2010, fostul inspector sef Gheorghe Popescu, a acceptat sanctiunea pecuniara si a achitat o amenda contraventionala, dupa ce masina sa personala a fost surprinsa in fata cladirii inspectoratului de politie Timis, parcata intr-o zona cu restrictii privind oprirea si stationarea. (G.I.)

Leave a Reply