PREMIERA! Textele lui Cartarescu, din nou pe scena Teatrului National din Timisoara! De ce iubim femeile, o colectie de marturisiri si o echipa de actori remarcabile

De ce iubim femeile este un topic lansat de Mircea Cartarescu intr-o suita de povestiri care au „explodat” pe piata literara romaneasca si au provocat sute de reactii, de bine si mai putin bine intelese nostalgii si emotii.


Iata ca la 10 ani dupa Visul, primul spectacol montat la Teatrul National din Timisoara pe textele lui Mircea Cartarescu, un nou spectacol al Teatrului National isi asteapta publicul joi, 29 iunie, de la ora 19, la Sala Mare.

De ce iubim femeile, in lectura Mihaelei Lichiardopol, creeaza un spatiu al cotidianului prin care visul si imaginatia trec atat de repede incat par sa se confunde cu realitatea.

Prin povestile lui Mircea Cartarescu, prin textul de spectacol realizat de regizoare impreuna cu Geanina Jinaru-Dobos, prin imaginile construite de scenografa Geta Medinski si de  creatorul conceptului video, Sebastian Hamburger, prin muzica compusa de Gabriel Almasi, spectacolul devine o colectie de marturisiri despre inevitabila oglinda in care se vad barbatii atunci cand privesc in ochii femeilor.

In cotidianul cu strafulgerari fantastice al universului lui Cartarescu, barbatii poseda, parasesc, domina, ucid prin absenta. Dar in acelasi timp, barbatul reciteste femeia cu semnele fabulosului si ale misterului.

Distributia ii reuneste pe actorii Victor Manovici, Alina Ilea, Catalin Ursu, Calin Stanciu Jr., Ana Maria Cojocaru, Daniela Bostan, Roberta Popa, Luminita Tulgara, Paula Maria Frunzetti, Amalia Hutan, Cristina Dumitru, Adrian Jivan, Bogdan Spiridon, Flavius Retea si Constantin Tovarnitchi. (I.P)

 

Foto: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply