RECHIZITORIU! Afacerist libanez din Timisoara, trimis in judecata pentru evaziune fiscala! Procurorii au descoperit o serie de tranzactii fictive cu firme fantoma

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus la data de 30.06.2017, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Cherif Hassan, 64 de ani, din Liban, domiciliat in Timisoara, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata.


Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat urmatoarea situaţie de fapt:

In perioada decembrie 2004 – mai 2008, inculpatul Cherif Hassan, in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in judetul Timis, in scopul de a se sustrage de la plata taxelor si impozitelor si de a prejudicia bugetul de stat, a omis sa evidentieze in actele contabile ori in alte documente legale operatiunile comerciale efectuate cu un numar de 4 societati comerciale din tara, respectiv 22 facturi ce reprezentau marfuri de tipul produselor alimentare si nealimentare achizitionate de la acele societati comerciale, cauzand astfel bugetului consolidat al statului un prejudiciu total in cuantum de 9.152 lei, reprezentand TVA colectata suplimentar si impozitul pe profit.

“De asemenea, in perioada iulie 2004 – octombrie 2008, inculpatul Cherif Hassan, in calitate de administrator al aceleiasi societati comerciale, a inregistrat in contabilitate un numar de 34 de facturi fiscale care nu au la baza operatiuni reale, cauzand astfel bugetului consolidat al statului un prejudiciu total in cuantum de 31.464 lei”, ne-a comunicat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, Mihaela Pop. Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare Tribunalului Timis. (Mara Ion)

 

Leave a Reply