ADIO ROBA! Avocatul care s-a urcat beat la volan si a ucis doi oameni, condamnat la inchisoare cu executare! Desi era aproape in coma alcoolica, avocatul si-a condus masina cu 155 km/h prin oras

Avocatul din Baroul Iasi care s-a urcat baut la volan si a comis un grav accident de circulatie, soldat cu doi morti si doi raniti, a fost condamnat, vineri, la 5 ani si zece luni de inchisoare.


Judecatorii Curtii de Apel Iasi au fost destul de indulgenti cu tanarul de 26 de ani acuzat de ucidere din culpa si conducere sub influenta alcoolului, in conditiile in care legislatia penala permitea o pedeapsa de pana la 14 ani ani de inchisoare.

Aceasta clementa poate fi pusa pe seama faptului ca, in timpul procesului, avocatul si-a recunoscut fapta si le-a spus judecatorilor ca regreta ce a facut.

Ion Victor Axinte a participat, in 22 martie 2017, la o petrecere, la un local din Iasi, unde a consumat alcool, dupa care s-a urcat la volan. Pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului se observa cum, la iesire, prietena tanarului a incercat sa-l convinga sa nu mearga cu masina catre casa, dar nu a reusit.

Accidentul s-a produs la cateva minute din momentul plecarii autoturismului din curtea restaurantului. Bolidul Toyota Corolla condus de avocat a lovit din spate, la o viteza de 155 km/ora, o alta Toyota, din categoria Yaris, in care doi tineri asteptau, regulamentar, la semafor. Impactul a fost devastator. Soferul a murit pe loc, iar fata a fost dusa in coma la spital. Dupa o saptamana, tanara a intrat in stop cardio-respirator si a decedat. Miraculos, tanara care se afla in dreapta avocatului nu a patit nimic.

Conform buletinului de analiza aflat la dosar, avocatul avea o alcolemie uriasa, de 2,05 mg la mie. Victor Ion Axinte si-a deschis cabinetul de avocatura din Iasi la inceputul acestui an, dupa ce in 2016 a obtinut cea mai mare nota din concurs, dintre concurentii din judetul Iasi. El era caracterizat de catre colegi drept „extrem de preocupat de cariera”. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la instanta suprema. (Vlad Enciu)

 

One thought on “ADIO ROBA! Avocatul care s-a urcat beat la volan si a ucis doi oameni, condamnat la inchisoare cu executare! Desi era aproape in coma alcoolica, avocatul si-a condus masina cu 155 km/h prin oras

  1. Se pare ca justitia functioneaza aiurea, doua vieti si doar 5 ani? De fapt dupa hotararea din dosarul lui Mazare, ce pretentii sa mai ai? Niciuna.

Leave a Reply