PEDEAPSA FINALA! 15 ani de inchisoare pentru Ciprian Nistor, teparul din escrocheria imobiliara “Radisson” Timisoara! In acelasi dosar, sefa executorilor din Bucuresti a primit 5 ani

Condamnarile la inchisoare se succed in cascada pentru Ciprian Nistor, teparul a peste 100 de timisoreni in mega-escrocheria imobiliara “Radisson”.


Abia casatorit cu mulatra Laurette, care l-a luat sot chiar si din inchisoare, Ciprian Nistor a suferit un soc cand a aflat sentinta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul de evaziune fiscala in care a fost trimis in judecata in urma cu doi ani: 15 ani de inchisoare, confiscarea a peste 2 milioane de lei si blocarea unui cont bancar deschis pe numele mamei sale, in care se afla 732.800 de lei.

De asemenea, instanta a dispus anularea a 89 de facturi fictive emise de firma afaceristului, SC Velotraco Trading Limited SRL, in valoare totala de aproape 27 milioane de lei, care au fost inregistrate in contabilitatea Biroului Executorilor Judecatoresti Asociati (BEJA) Doina Gont, Lucian Gont si Marian Panait, biroul care, in trecut, s-a ocupat de executarea averii lui Dinu Patriciu.

De altfel, la data savarsirii faptelor, Doina Gont era presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Anchetatorii sustin ca infractiunile de evaziune fiscala au fost savarsite in perioada 2011-2014, prin sustragerea de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul consolidat al statului, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive.

Practic, prin intermediul firmei lui Nistor, un offshore cu sediul intr-un paradis fiscal, alte companii au deturnat sume importante de bani care ar fi trebuit directionate catre bugetul de stat. Nistor emitea facturi pentru achizitii de servicii fictive, iar complicii sai se sustrageau de la plata taxelor. Prejudiciul este estimat la circa 3 milioane de euro.

Tot in acest dosar, Doina Gont, fosta sefa a executorilor judecatoresti din Bucuresti, a fost condamnata la 5 ani de inchisoare, Radu Abagiu – 3 ani de inchisoare cu suspendare, Daniel Morar – 1 an si patru luni de inchisoare cu suspendare, iar Mihai Adrian – 9 ani de inchisoare. Initial, Ciprian Nistor a primit 6 ani de inchisoare pentru complicitate la evaziune fiscala, insa judecatorii au decis contopirea celorlalte pedepse concureste, respectiv trei condamnari definitive de 8 ani, 3 ani si 2 ani de inchisoare primite in alte dosare. (G.I.)

2 thoughts on “PEDEAPSA FINALA! 15 ani de inchisoare pentru Ciprian Nistor, teparul din escrocheria imobiliara “Radisson” Timisoara! In acelasi dosar, sefa executorilor din Bucuresti a primit 5 ani

Leave a Reply