ALERTA! Doi cetateni sirieni acuzati de legaturi cu grupari teroriste, declarati indezirabili in Romania! “Au stabilit relatii apropiate cu membri ai unor grupari jihadiste, inclusiv Daesh”, arata SRI

Serviciul Roman de Informatii a sesizat instantele de judecata, in data de 13 iulie, si a propus ca doi cetateni sirieni sa fie declarati indezirabili in Romania, dupa ce acestia au fost implicat in actiuni sistematice de promovare agresiva a ideologiei jihadiste si au facilitat patrunderea ilegala in tara noastra a unor conationali, dintre care unii erau deja semnalati ca avand conexiuni teroriste.


Potrivit unui comunicat remis, astazi, de Curtea de Apel Bucuresti cei doi cetateni sirieni au fost declarati indezirabili pentru o perioada de opt ani de zile. Totodata, magistratii au dispus indepartarea lor din Romania sub escorta in orice alta tara in afara de Siria, “pe durata conflictului armat din aceast stat”.

Verificarile facute de SRI au aratat ca cei doi suspecti sirieni, A.H. si A.H., au fost angrenati in Romania in actiuni sistematice de promovare agresiva a ideologiei jihadiste specifice gruparilor teroriste active pe frontul din Siria.

De asemenea, acestia au facilitat patrunderea ilegala in Romania a unor conationali, dintre care unii erau deja semnalati avand conexiuni teroriste.

„In perioada de monitorizare, cei doi suspecti au realizat inclusiv deplasari repetate in Siria, in cadrul carora au stabilit si au cultivat relatii apropiate cu membri ai unor grupari jihadiste, inclusiv Daesh”, arata SRI.

Din evaluarea informatiilor adunate de SRI s-a concluzionat ca „exista riscuri asociate terorismului, astfel incat s-a luat decizia indepartarii celor doi suspecti de pe teritoriul Romaniei”.

In acest caz s-a cooperat cu Ministerul Afacerilor Interne (Inspectoratul General pentru Imigrari), precum si cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. (V.E.)

One thought on “ALERTA! Doi cetateni sirieni acuzati de legaturi cu grupari teroriste, declarati indezirabili in Romania! “Au stabilit relatii apropiate cu membri ai unor grupari jihadiste, inclusiv Daesh”, arata SRI

  1. Si nu sare in sus APADOR LADO,Romania curata si alte ONG,nu vine un comando de avocati renumiti care sa le ia apararea,nu se face miting de sustinere?Dar ce credeati,ca e Romania scutita de actiunile criminale??Toti refugiatii vin spasiti si umili si sfarsesc prin a-si indeplini planurile demente.numai un naiv mai crede in nevinovatia lor.Un naiv si ceva ziaristi de prin Timisoara care-ti dau block la opiniile de om normal.

Leave a Reply