RECHIZITORIU! Procurorii l-au trimis in judecata pe fostul deputat Cristian Boureanu, dupa lovirea unui politist de la Rutiera! In acelasi dosar, prietena sa este acuzata de marturie mincinoasa

Aflat in arest preventiv, fostul deputat Cristian Boureanu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea a trei infractiuni de ultraj, el fiind acuzat ca a agresat un politist rutier.


Surprinzator, in acelasi dosar a fost trimisa in judecata si Laura Teodora Dinca, prietena lui Boureanu, acuzata de marturie mincinoasa. 

Procurorii au retinut ca, pe 9 iunie, in jurul orei 1,30, masina in care se afla Cristian Boureanu, alaturi de prietena lui, a fost oprita in trafic de un echipaj de politie rutiera, pe bulevardul Aviatorilor din Capitala.

In momentul in care politistii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a amenintat un politist si i-a prins acestuia degetele mainii drepte, prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rupt camasa uniformei si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice. Politistul a reactionat si l-a lovit pe Boureanu, acesta cazand la pamant. 

Boureanu a fost imobilizat, incatusat si condus la sediul Brigazii Rutiere pentru cercetari. Fiind intr-o stare avansata de ebrietate, lui Boureanu i s-a facut rau, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.

Potrivit Parchetului, fiind audiata in calitate de martor, la datele de 9 iunie si 6 iulie, prietena lui Boureanu a facut afirmatii mincinoase si a creat o situatie favorabila fostului deputat.

Astfel, declaratia din data de 6 iulie este in contradictie cu cea anterioara si cu probatoriul administrat in dosar.

Dosarul a fost trimis la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. (V.E.)

Leave a Reply