PREMIU! Vanator de migranti din Timis, distins cu titlul Politistul de Frontiera al anului 2017! “A identificat si retinut importante grupuri de migranti in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera”

Ziua Politiei de Frontiera Romane, sarbatorita in fiecare an in data de 24 iulie, a adus o importanta distinctie unui politist din judetul Timis. Agentul sef adjunct Toma Adrian, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, Sectorul Politiei de Frontiera Moravita, a primit titlul de Politistul de Frontiera al anului 2017 pentru profesionalism si merite deosebite in indeplinirea misiunilor de serviciu.


“Agentul a participat la majoritatea evenimentelor de migratie ilegala inregistrate in zona de responsabilitate, identificand si retinand importante grupuri de migranti in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera. In aceasta perioada a manifestat spirit de echipa in misiunile la care a participat, disponibilitate in cercetarea evenimentelor operative si a avut o contributie importanta in activitatile desfasurate pentru identificarea principalelor rute utilizate de migranti”, se mentioneaza intr-un comunicat al IGPFR.

Acelasi titlu a fost acordat si comisarului sef de politie Bordeianu Ioan-Dorin, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, Serviciul de Combatere a Migratiei Ilegale si a Infractionalitatii Transfrontaliere, pentru devotament si merite deosebite in indeplinirea misiunilor de serviciu.

“Ofiterul a coordonat exemplar activitatile de politie judiciara in instrumentarea mai multor dosare penale care au vizat destructurarea unor grupuri de crima organizata transfrontaliera specializate in contrabanda cu tigari (Gruparea Trandafir, Fratia etc.)”, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

In cadrul ceremoniei de astazi, desfasurata la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, alti 30 de politisti de frontiera (10 ofiteri si 20 de agenti) au fost evidentiati si premiati prin acordarea gradului urmator inainte de termen, pentru meritele deosebite avute in misiunile operative desfasurate, atat pe teritoriul tarii, cat si in urma participarii la operatiunile comune organizate de Agentia Frontex. (G.I.)

Sursa foto: Internet

Leave a Reply