REFORMA! Moartea agentului de politie din Suceava provoaca schimbari importante in Statutul Politistului! In cursul acestui an vor fi angajati 4.000 de politisti, iar pentru patrulare se vor achizitiona 10.000 de autoturisme

Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania, Iulian Surugiu, a declarat ca in cadrul discutiilor purtate cu premierul Mihai Tudose s-a convenit schimbarea Statutului politistului in cel mult o luna si jumatate, achizitionarea in regim de urgenta a 10 mii de autoturisme si angajarea rapida a patru mii de politisti in cursul acestui an.


“Cred ca stie orice cetatean al Romaniei ca politistii nu au dotarea necesara, mor oamenii, nu avem bani pentru masini, nu avem bani pentru benzina. Am hotarat ca intr-un termen cat mai scurt sa schimbam Statutul politistului – aici am inteles de la premierul Romaniei ca in maxim o luna, o luna si jumatate politistii vor avea alt Statut. Si in cadrul legii pe care o schimbam va fi bagat si ghidul carierei, sa nu se mai intample cum s-a intamplat pana acum, ca de fiecare cand a venit un ministru, schimba ghidul carierei. Deci, asta o problema. Achizitionarea unui numar de 10 mii de autoturisme urgent, urgent inseamna o luna, doua, ca altfel vom iesi in strada si nu cred ca-si doreste nimeni acest lucru”, a declarat Iulian Surugiu, luni, la plecarea de la Palatul Victoria, dupa intrevederea cu premierul Mihai Tudose, informeaza agerpres.ro.

Liderul de sindicat a precizat ca alta parte a discutiei a avut in vedere angajarile in Politie.

“Am discutat despre elevii care au terminat si au absolvit un an de zile de scoala militara de la Campina, Cluj si unde mai avem scoli de politie, sa reusim sa-i incadram anul acesta. Eu spun ca un copil care a facut un an de zile scoala militara e mai bun, mai pregatit decat sa iau unul de pe strada sa-l imbrac, pur si simplu, in uniforma. Am discutat despre faptul ca o data cu Statutul politistului va avea loc si o reforma in cadrul Politiei. Si aici trebuie sa gasim mai multi oameni in strada, dar e problema veche, gasim putini politisti in strada, multi in birouri. Sporurile trebuie gasite in strada si salarizarea mai buna”, a afirmat Surugiu.

Liderul de sindicat a adaugat ca premierul a spus ca vor fi deblocate cate posturi va fi nevoie.

“Anul acesta, Sindicatul National al Agentilor de Politie a cerut ca minim 4.000 de oameni sa fie angajati. Dansul a fost de acord cu noi si se gandeste sa ne dea mai multi”, a mai declarat Surugiu.

El a mai spus ca a gasit la Palatul Victoria “un premier care stie ce vrea, cunoaste problemele si un om hotarat”, intrebat de jurnalisti daca e multumit de rezultatul discutiilor de la Guvern.

“Nu i-am dat termene pentru ca nu-mi permit, am discutat ca intr-un termen rezonabil si, repet, in doua luni toate aceste lucruri ar trebui sa se intample”.

Leave a Reply