CONDAMNARE! Secretarul general al PSD, sase luni de inchisoare cu suspendare! Marian Neacsu si-a angajat fiica la biroul sau parlamentar, ignorand riscul penal al conflictului de interese

Dupa presedintele Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, un alt lider important al PSD intra pe lista traditionala si selecta a penalilor partidului.


Secretarul general Marian Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Instanta a stabilit un termen de incercare de 2 ani si sase luni. 

Marti, un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a admis apelul declarat de Parchetul General si l-a condamnat pe Marian Neacsu la sase luni inchisoare cu suspendare, dupa ce instanta de fond a decis, in februarie 2015, sanctionarea doar cu o amenda penala de 2.000 de lei.

Marian Neacsu este secretar general al PSD, deputat de Ialomita, el ocupand functia de chestor la Camerei Deputatilor.

Deputatul a fost trimis in judecata in decembrie 2013 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sub acuzatia de conflict de interese, ancheta fiind declansata in urma unei sesizari depuse de Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ, Marian Neacsu, in calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacsu, in cadrul biroului sau parlamentar si apoi a avizat contractul de munca pe perioada determinata, iulie 2009 – decembrie 2012, in baza caruia s-a realizat in mod direct un folos material pentru aceasta.

Conform unei evidente care circula in mediul online, lista parlamentarilor si altor lideri penali din PSD contine nu mai putin de 62 de nume, printre care Iliescu, Ponta, Dragnea, Nastase, Hrebenciuc, Sarbu, Sova, Olguta Vasilescu, Ecaterina Andronescu si multi altii… (V.E.)

 

Leave a Reply