CALAUZA! Cetatean sarb arestat in Timis, dupa ce a fost prins cu un grup de migranti in zona de frontiera! Acesta a intrat legal in Romania si urma sa imbarce refugiatii intr-un microbuz

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au inceput urmarirea penala impotriva unui cetatean sarb, aflat in arest preventiv, acuzat de trafic de migranti.


Nikola J., in varsta de 26 de ani, a fost retinut, in urma cu doua zile, in zona de frontiera a localitatii Stamora Germana, in timp ce incarca intr-un microbuz cu numere de inmatriculare sarbesti un grup de migranti din Siria, Irak si Afganistan, care trecusera frontiera ilegal.

In momentul aparitiei politistilor de frontiera, in autoutilitara care stationa cu motorul pornit se aflau, deja, cinci persoane, alte 16 care asteptau imbarcarea fiind descoperite in vegetatia din zona. Conducatorul auto a incercat sa fuga, insa a fost prins rapid de politistii din echipaj si condus la sediul Politiei de Frontiera pentru investigatii.

„Politistii de frontiera au stabilit ca grupul era format din 13 barbati, 2 femei si 6 minori, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 57 de ani, iar minorii intre 1 si 13 ani.

Persoanele in cauza, cetateni din Siria, Irak, Iran si Afganistan, au declarat ca au incercat sa treaca frontiera din Serbia in Romania cu intentia de a ajunge intr-un stat din Vestul Europei. Soferul microbuzului, cetateanul sarb Nikola J., in varsta de 26 de ani, a intrat legal in tara si urma sa preia migrantii cu microbuzul pentru a-i transporta mai departe.

In cauza, se efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti.

Totodata, fata de cetateanul sarb, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile. De asemenea, au fost anuntate autoritatile de frontiera sarbe, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie”, au comunicat  reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply