LOVITURA DE TEATRU! Fostul procuror DNA Ciprian Dorobantu, la un pas de achitare in dosarul de alcool la volan! Principala proba impotriva sa, anulata de judecatorul de camera preliminara

Decizie curajoasa a judecatorului de camera preliminara de la Curtea de Apel Oradea, in dosarul in care fostul procuror de la DNA Timisoara, Ciprian Dorobantu, este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.


Magistratul a constatat o serie de neregularitati ale rechiozitoriului si a decis excluderea din dosar a principalei probe administrate de procurori, documentul pe care se bazeaza toate acuzatiile Parchetului, respectiv buletinul de analiza toxicologica intocmit de IML Timisoara.

“Admite cererea formulată de inculpatul Dorobantu Ciprian si constata nulitatea cererii de analiza – anexa 1 seria 00144992 emisa de IPJ Timis si inregistrata cu nr. 2124/06.05.2016 si exclude Buletinul de analiza toxicologica nr. 222/A/10.05.2016 intocmit de IML Timisoara”, se arata in decizia pronuntata de Curtea de Apel Oradea, in camera de consiliu, la termenul din 16 august.

Totodata, instanta a dispus ca incheierea sa fie comunicata Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea pentru ca, in termen de 5 zile, judecatorul de camera preliminara sa fie instiintat daca se mentine dispozitia de trimitere in judecata ori se solicita restituirea cauzei pentru continuarea anchetei.

Surse apropiate cauzei ne-au dezvaluit ca aceasta lovitura de teatru in dosarul compromiterii procurorului care i-a trimis in judecata pe toti greii Primariei Timisoara era previzibila, in conditiile in care, in ziua in care a fost acuzat ca si-a condus autoturismul pe drumurile publice in stare de ebrietate, Ciprian Dorobantu a fost ridicat de la domiciliu, nu depistat in trafic.

In rastimpul cat a stat acasa, pana la sosirea echipajului de Politie Rutiera care l-a condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, fostul procuror de la DNA avea tot dreptul sa consume alcool sau medicamente cu efect de inverzire a fiolei, fara riscul de a intra sub incidenta legii penale.

Ramane de vazut cum vor dovedi procurorii ca fostul lor coleg a condus o masina pe drumurile publice, fiind in stare de ebrietate, cata vreme, in lipsa analizei toxicologice, prezumtia de nevinovatie devine si mai evidenta, aspect ce poate duce la o solutie de achitare sau la clasarea dosarului.

Reamintim ca Ciprian Dorobantu, fost procuror la DNA Timisoara, actualmente procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, a fost reclamat, in 6 mai 2016, ca si-a condus autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice. Dupa un apel anonim la 112, magistratul a fost ridicat de la vila sa din cartierul Freidorf, de agentii de politie Daniel Voicu si Marius Lazar, dupa care a fost transportat la spital pentru prelevarea de probe biologice.

A fost trimis in judecata in mai 2017, dosarul sau fiind judecata de Curtea de Apel Oradea. (G.I.)

Leave a Reply