CEREMONIE! Eva Andreas a preluat functia de prefect al judetului Timis! Toti cei care au criticat indrazneala sefei de la Externele CJT de a accepta o astfel de demnitate publica, redusi la tacere

Prima femeie prefect din istoria Timisului si-a preluat mandatul, in mod oficial, in cadrul unei ceremonii gazduite de Palatul Administrativ, la care au participat directorii institutiilor deconcentrate din judet, dar si sefii unitatilor de autoritate publica, care l-au ascultat apatici pe secretarul de stat Mihai Dan Chirica dand citire ordinului de numire a reprezentantului Guvernului in judetul nostru.


Eva Andreas, 42 de ani, a preluat stafeta de la Mircea Bacala, care a fost reinscaunat in functia de prefect in decembrie 2015, dupa primul “stagiu” la Prefectura Timis, din perioada 2009-2012.

Finul fostului deputat Alin Popoviciu va ramane inspector guvernamental, insa este pregatit sa nu mai aiba aceeasi anvergura publica, dupa cum a recunoscut intr-un interviu publicat de presa locala.

„Am invatat un lucru foarte important, anume ca atunci cand nu mai esti in functie, nimeni nu te mai baga in seama”, este reflectia amara a fostului prefect.

De partea cealalta, Eva Andreas vede functia de prefect ca pe o provocare enorma, raspunzand, oarecum, cu zambetul pe buze, celor care au comentat ironic tupeul fostei sefe de cabinet a premierului Sorin Grindeanu de a accepta o astfel de demnitate publica.

„Aceasta numire ma onoreaza, dar reprezinta, in acelasi timp, o provocare enorma! Desi am experienta in administratia publica, aceasta functie este o provocare. Vreau sa fim o echipa si le multumesc tuturor celor care m-au sustinut”, a declarat noul prefect dupa investire.

Cu siguranta, cand a multumit sustinatorilor, Eva Andreas s-a referit si la actualul premier Mihai Tudose, cu care a legat o prietenie de partid inca din timpul campaniei electorale, din toamna anului trecut. De asemenea, este posibil ca Eva Andreas sa se fi referit si la fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, pesedistul Dan Ioan Sipos, care i-a semnat cererea de angajare, in 2001, dar si succesorilor sai Constantin Ostaficiuc si Titu Bojin.

In ciuda apatiei cu care PSD Timis a primit aceasta numire surprinzatoare, care vine sa contureze “atasamentul” lui Sorin Grindeanu fata de organizatia pe care a condus-o, oferirea celei mai importante functii administrative din Timis unui apolitic a starnit unele discutii prin culisele social-democratiei locale. De altfel, deputatul Bianca Gavrilita a si rabufnit, atragand atentia ca partidul nu inseamna doar Liviu Dragnea sau Sorin Grindeanu…

Revenind la Eva Andreas, nu putem decat sa-i dorim succes in greaua misiune pe care si-a asumat-o, totodata atragand atentia ca odata cu instalarea in fotoliul de prefect a dobandit atat prieteni de conjunctura, cat si adversari cu duiumul din sistem.

“Eva Georgeta e un produs suta la suta D.I. Sipos, care a adus-o in CJT pe ochi frumosi si pe pile vanatoresti. Eva s-a dezvoltat profund pe vremea manadatelor lui Ostaficiuc, pe care-l insotea in delegatii minunate in mai toata Europa. A fost tolerata de Bojin pentru ca Titu e un ihtiandru tare de treaba cu pestii mai mari. Iar Grindeanu a facut supremul sacrificiu sentimental, si-a calcat pe mandrie si i-a solicitat Teleormaneanului prefectura Timis pentru Eva lui. Cert este ca Biroul de Relatii Externe al CJT e pepiniera de prefecti. Bacala a fost subalternul Evei Andreas, apoi prefect, iar Eva a ajus acum peste Mirciulica, care va fi coleg cu un alt taie fruuza la caini, inspectorul guvernamental Bedrosian Laviniu, fost subprefect”, este unul dintre comentariile publicate pe forumul deBanat, tipic pentru adversarii oportunisti despre care aminteam mai sus… (G.I.)

Leave a Reply