INSTALART! Sculpturi de mari dimensiuni vor invada o strada din centrul Timisoarei! Proiectul gandit de artistul Marius Leonte, un exercitiu invaziv al artei contemporane in spatiul public

Asociatia Culturala Instalart lanseaza proiectul Instalart/ Sculptura/ 000, demers gandit in contextul “Timisoara Capitala Culturala Europeana”. Vernisajul va avea loc joi, 14 septembrie, cand vor fi putea vazute pentru prima oara sculpturile si instalatiile produse de catre artistii invitati, cu sprijinul sponsorului si al partenerilor.


Acestea vor fi expuse in galeria Pygmalion/ Casa Artelor, dar si de-a lungul strazii Episcop Augustin Pacha, pana pe 28 septembrie 2017, inclusiv.

Proiectul prezinta instalatii si sculpturi de mari dimensiuni, destinate mediului urban, propuse  de artistul vizual Marius Leonte si tinerii sai invitati, doctoranzi, masteranzi, absolventi ai Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest, si chiar studenti: Eugeniu Tibuleac, Catalin Batranu, Ilie Duta, Barracka (Mihai Toth, Paul Feier, David Iancu).

Alaturi de Marius Leonte expun in cadrul Instalart/ Sculptura/ 000 sapte emergenti timisoreni, absolventi exceptionali, astfel:

Marius Leonte / “Doi”/ otel sudat/14m x 2m x 3,5m (h)

Catalin Batranu / “Control” / fibra de sticla / 1m x 5m x 1m (h)

Eugeniu Tibuleac / “Control” / fibra de sticla si otel sudat / 3m x 3m x 3m (h)

Ilie Duta / “Copacii TORNADA”/ plastic si otel sudat / 4m x 15m x 3,5m (h)

Barracka / “…..”/ fibra de sticla / lemn / material textil / monitor video (4m x 3m x 1,5m)

Barracka /“…..”  / fibra de sticla / lemn / material textil / monitor video (4m x 3m x 1,5m)

Barracka / “…..”/ fibra de sticla / lemn / material textil /monitor video (4m x 3m x 1,5m) 

Proiectul Instalart/ Sculptura/ 000 este gandit de Marius Leonte ca un exercitiu invaziv al artei contemporane in spatiul public. Este un anunt/ enunt ca arta exista, ca oamenii au nevoie de ea si ca artistii sunt pregatiti sa raspunda acestei nevoi.

Expozitia este produsul unui workshop ce se desfasoara in curtea Universitatii de Vest din Timisoara, intre 25 august si 10 septembrie, in cadrul caruia artistii propun un obiect, o instalatie, un concept, care ar putea sa completeze patrimoniul cultural al unei comunitati.

Marius Leonte, artist vizual bucurestean, este cel care a initiat proiectul ARTuborg Bucuresti (2001), Constanta (2002) si Timisoara (2003). Sculpturile sale se afla in colectii private din tara si strainatate, in colectia Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti, dar si in spatiul public in Constanta, Bucuresti, Pitesti, Moinesti sau Timisoara. Pe langa sculptura in spatiul public, artistul este activ in plan national (Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara), prin proiectele culturale pe care le initiaza alaturi de Instalart. (I.P.)

 

Leave a Reply