EXPLOZIV! Procuror timisorean audiat la DNA pentru abuz in serviciu, dupa ce a refuzat sa administreze probe intr-un dosar de santaj

Procurorii DNA au decis sa-si audieze un coleg de breasla de la Parchetul local, sub acuzatiile de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, dupa ce magistratul a refuzat sa dispuna masuri operative pentru prinderea in flagrant a unor santajisti din Baia Mare (foto), care au hartuit un important personaj public din Timisoara pentru a le plati suma de 20.000 de euro.


Dragos Olteanu, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, va trebui sa explice, luni, la DNA, motivul care a stat la baza refuzului sau de a dispune supraveghere tehnica in acest dosar, desi a fost anuntat asupra datei si locului in care faptuitorii urmau sa vina la Timisoara pentru incasarea banilor, dar si resorturile judiciare care l-au transformat, din potential acuzator, in aparatorul santajistilor.

“Nu se impune masura supravegherii tehnice intrucat persoana vatamata are mijloacele necesare pentru inregistrarea propriilor convorbiri”, este rezolutia incredibila a procurorului pe cererea de emitere a unei ordonanante de supraveghere tehnica pentru 48 de ore, care a starnit uimire la DNA.

“Daca persoana vatamata trebuie sa-si faca singura probele, poate sa-si faca singura si rechizitoriul, nu?”, a comentat procurorul de caz, Codrin Gavra.

Plangerea impotriva lui Dragos Olteanu a fost intocmita, in numele clientului sau, de avocatul Florin Kovacs, care a declarat ca niciodata nu a avut ocazia sa vada la lucru un procuror mai dezinteresat si superficial.

“Solicit tragerea la raspundere penala pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului a domnului procuror Dragos Olteanu, care in mod sistematic a refuzat sa dispuna masuri necesare si suficiente in vedrea obtinerii de probe in dosarul penal 300/P/2017 al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, avand ca obiect infractiuena de santaj, refuzand timp de 3 luni sa administreze vreo proba in acest dosar. Dupa ce avocatul a insistat sa puna intrebari santajistilor, dl. Dragos Olteanu a sugerat acestora ca nu sunt obligati sa raspunda la intrebarile aparatorului partii vatamate, sfat pe care acestia si l-au insusit. Mai mult, acesta a refuzat sa consemneze macar intrebarile aparatorului”, se mentioneaza in plangerea ajunsa la DNA Timisoara.

Reamintim ca in acest dosar sunt cercetate pentru santaj si complicitate la santaj trei persoane din Baia Mare, respectiv patroana unui magazin cu articole pentru copii, Alina Patricea, fostul sau iubit, interlopul Bogdan Sas, dar si avocatul Emil Blaga.

Acestia au tesut o poveste in care se facea ca omul de afaceri din Timisoara, care a avut o relatie pasagera cu tanara din Baia Mare, ar fi tatal unui baietel in varsta de 12 ani, motiv pentru care i s-a cerut sa cotizeze cu o anumita suma de bani. “In schimbul sumei de 20.000 de euro, ne obligam sa nu il denigram niciodata, sub sanctiunea unor daune moratorii”, se specifica in draftul a ceea ce pare un inedit contract de santaj. (G.I.)

Leave a Reply