BREAKING NEWS! Un primar din Timis, membru al PSD de 20 de ani, ii cere lui Liviu Dragnea sa plece de la conducerea partidului si a tarii    Peste 4.000 de liceeni din Timis s-au prezentat, astazi, la prima proba scrisa a examenului de bacalaureat, cea la Limba romana    Judecatoria Timisoara se va pronunta, la termenul de azi, asupra cererii procurorilor de prelungirea a mandatului de arestare in cazul interlopului santajist Bogdan Tirca    Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca nu va fi niciun OUG pentru modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala    Ionel Ganea a condus primul antrenament al retrogradatei ACS Poli, la care au participat peste 30 de jucatori    Deputatul PSD Adi Pau ii ia apararea primarului din Timis care a cerut ca penalul Liviu Dragnea sa demisioneze din functii

EXCLUSIV! Doi tineri musulmani din Timisoara s-au convertit la religia ortodoxa! Nasul de botez, un cunoscut politist din cadrul IPJ Timis

Credinciosii care au asistat, duminica, la slujba traditionala oficiata la Manastirea Partos au fost, la sfarsitul sfintei liturghii, martorii unei premiere  pentru lacasul de cult din Timis.

Doi tineri musulmani din Timisoara, in varsta de 32 si 27 de ani, au decis sa se converteasca la religia ortodoxa, iar Taina Sfantului Botez a fost primita in cadrul unei ritual bisericesc special, cu o rugaciune de marturisire a credintei, nemaivazut de zecile de enoriasi.

Tinerii, imbracati in camasi albe, au ascultat cu atentie rugaciunile preotilor slujitori, dupa care au rostit Simbolul de credinta si au fost stropiti de trei ori cu apa sfintita.

“Astazi, au capatat o identitate inaintea lui Dumnezeu si a credinciosilor ortodocsi. Sfanta Treime a randuit aceasta zi si nu noi, oamenii”, au anuntat preotii, asigurandu-si enoriasii ca pentru oficierea slujbei au primit binecuvantarea IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Nasul celor doi frati musulmani convertiti la religia ortodoxa, care i-a asistat la primirea Sfantului Botez, a fost Doinel Malcoci, nimeni altul decat liderul de sindicat al politistilor din Timis.

“Ii cunosc de mici, pentru ca au stat cu noi in bloc. Tatal lor, de origine siriana, a murit in urma cu cativa ani, iar mama lor, de origine romana, a fost prezenta in biserica. Am avut asa emotii, ca nici nu puteam vorbi. Rar se poate vedea o asemenea slujba religioasa si ma bucur ca am fost martor la eveniment. La sfarsit, oamenii, cu lacrimi in ochi, au aplaudat si au cantat multi ani traiasca pentru cei doi frati. Se poate spune ca, tinerii musulmani, cautandu-l pe Allah, l-au descoperit pe Iisus”, ne-a declarat Doinel Malcoci.

Ca posibila explicatie pentru aceasta convertire, trebuie sa spunem ca, potrivit canoanelor Bisericii Ortodoxe, principala conditie pentru incheierea si recunoasterea unei casatorii este aceea ca sotii sa fie de credinta ortodoxa sau dreapta credinta, avand un botez valid.

Unul dintre cei mai cunoscuti musulmani convertiti la ortodoxism este celebrul regizor sarb Nemanja Kusturica, care a primit Taina Sfantului Botez in 2005, la Manastirea Savina, in apropiere de Herceg Novi, Muntenegru. (Mara Ion)

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: